V galerii najdete tipy, jak si během dne ukrojit kousek času jen pro sebe.

Prokletí

Nejsem krasavice a můžu být ráda, že se mě vůbec někdo ujal a chce mít se mnou dítě. Do mých šestnácti let o mě kluci nejevili zájem, nikdo mě nechtěl. Nejdelší vztah na střední škole trval osm měsíců, ale nakonec za zvláštních okolností skončil. Často jsem chodila s kamarádkami na zábavy a na diskotéky, ale omrzelo mě to. Jen se na mě lepili slizouni, často byli i o dvacet let starší a hodně oškliví. Vadilo mi to a ponižovalo.

Pořád dokola

Až v devatenácti letech jsem si našla muže a navázala s ním dlouhodobý vztah. Líbí se mi, ale já jemu zřejmě ne. Mám pocit, že je se mnou z jiného důvodu. Jsem ošklivá, budu mu věrná a vděčná za každou pozornost. Nebude mít se mnou moc starostí a ví, že pro něj udělám první poslední. Moje pochyby přiživuje i fakt, že jsem od něj nikdy neslyšela kompliment - jsi krásná. I během našeho vztahu a těhotentví se kolem mě motali chlapi, byli úlisní a vůbec jim nedocházelo, že je mi to nepříjemné. Opilci a pobudové ze mě nemůžou spustit oči. Často si říkám, jak moc odpudivá musím na pohled být, když si na mě dělají zálusk takoví muži.

Mrzí mě to. Vždycky jsem se totiž líčila, dbala o sebe, mám gelové nehty, pravidelně chodím ke kadeřnici i ke kosmetičce a dokonce se trápím u cvičení. Nic se ale nezměnilo a jediné, na co můžu protějšek nalákat, je starost o domácnost a vaření.

Strach

Je mi 25 a čekám s přítelem dítě. Všichni z mého okolí mi tvrdí, že se k sobě nehodíme a dlouho nám to nevydrží. Proto si poslední dobou sama sobě kladu otázku, jestli mám vůbec šanci zavadit o dalšího muže. Nejsem hezká ani bohatá a ještě budu mít na krku malé dítě. Bojím se, že jsem pro partnera jen přestupní stanice. Až se zamiluje, opustí mě a já zůstanu zase sama.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.