V galerii najdete tipy, jak co nejrychleji odhalit nevěru.

Vyhlídky

Jmenuji se Jitka a jsem v rozvodovém řízení se svým manželem. Byl mi opakovaně nevěrný a já už neměla sílu to dál přecházet. Dlouho jsem cítila povinnost zůstávat v manželství kvůli dětem, tak mi to radili i rodiče. Když se ale přestal se svými milenkami tajit, zlomila jsem nad námi hůl. Znám spoustu maminek, které vychovávají svoje děti bez otce.

Podle plánu

Vůbec jsem nepočítala s tím, že by o děti bojoval. I v manželství jsem na ně byla skoro pořád sama, byl od rána do večera v práci. Jen co jsem na něj uhodila a chtěla vysvětlení, proč mě tak bezostyšně podvádí a ponižuje, reagoval skoro bez emocí. "Podívej se na sebe a třeba ti to dojde." Dodnes nevím, co tím myslel. Jsem štíhlá, vzdělaná, zajištěná a mám kolem sebe spoustu přátel. U prvního stání jsem nevěřila svým uším. Házel na mě špínu a pod přísahou pravdomluvnosti vyprávěl vykonstruované a lživé historky.

Obvinil mě ze závislosti na Lexaurinu. Ten jsem ale brala jen po náhlé smrti otce.

Vyčetl mi nadměrnou konzumaci alkoholu. Vína jsem se dotkla jen ve chvíli, když už děti spaly a já popíjela s kamarádkami.

Poukázal na zimu v bytě. To ale bylo jen nárazově, protože dcera měla problém s průduškami a potřebovala čerstvý vzduch.

Všechno do sebe zapadlo. Kolegyně z práce mě upozornila, že udržuje poměr se sociální pracovnicí, která k nám přišla na domovní prohlídku. Šmejdila po bytě, osahala radiátory, zkontrolovala zásoby v lednici, podívala se dětem do šatníku. Poštval ji proti mně a u soudu sprostě lže. Bohužel má důkazy. Je mi z něj zle.

Do boje

Trvá to už dva roky a prozatím máme děti ve střídavé péči. Je mi jich líto. Každý se je snažíme přetáhnout na svoji stranu. Odkládám si po stovkách a šetřím na právníka, který mého bývalého muže rozdrtí na prach. Už dokonce spolupracuji s právní poradnou, která mě u soudu bude zastupovat. Za jejich služby jim zaplatím později. Je mi jedno, že o mě šíří pomluvy, ale parazitovat na mých dětech nebude!

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.