Jak zachránit manželství. Tipy najdete v galerii.

Idylické manželství

S Helenkou jsme spolu přes dvacet let, máme osmnáctiletou dceru, rodinný dům, auto, jsme zdraví. Myslím, že se nám žije moc dobře a nic nám nechybí. Helence pořídím vše, co jí na očích vidím. Má těžkou práci, je staniční sestra na „Áru“ a pracuje ve větší nemocnici ve vedlejším městě.

I přes to, že je staniční a noční by dělat nemusela, pro nedostatek personálů dělá dobrovolně přesčasy, slouží o víkendech i právě noční. Teď, v době epidemie se střídají po dvou týdnech. Domů přijít nemůže. Celý tým spí údajně v domově sester. Mám o ni velký strach, že se nakazí. Snažím se na to nemyslet a raději se mezitím věnuji naší dceři, domu a zahradě.

Milence má už tři roky

Když nedávno přišla Helenka po další dvoutýdenní službě domů, měli jsme být opět celá rodina, než ji budou testovat, v karanténě. Kdyby se v nemocnici náhodou nakazila. Moc jsem se na ni těšil, vše připravil, ať má pohodlí. Objednal jsem finskou saunu, ať může mít malé lázně i doma. Helenka ale přišla domů a začala si balit své věci. Oznámila mi, že má už skoro tři roky poměr s jedním doktorem od nich z oddělení, a že teď, když spolu byli celé dva týdny, si oba uvědomili, že chtějí žít spolu. Až vše odezní, chtěli by oba pracovat v zahraničí, protože ten její tam dostal místo na stáž.

I tak ji miluji a chci náš vztah zachránit

Nevím, co mám dělat. Moc mě to trápí. Nechápu, že jsem si celou tu dobu ničeho nevšiml. Jak mě mohla skoro tři roky podvádět? Já jí vždy všechno věřil, neměl jsem důvod pochybovat. Nechci o ni přijít, chci naše manželství zachránit. Jen ještě nevím jak…

Text byl zpracován na základě příběhu čtenáře, který jej předal redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenáře pozměněna.