Nenechte se vmanipulovat do nechtěného vztahu a hned v začátku to ukončete. Tipy najdete v galerii.

Život s bývalou manželkou byl peklo na zemi, byl jsem rád, že naše manželství ukončila. Nerozešli jsme se v dobrém, ani kvůli dětem není se mnou schopna komunikovat normálně. Byl jsem opravdu rád, když jsem byl sám a bez ženy. Nechtěl jsem žádnou už ani vidět. Ale jak tak šel čas a já trávil večery a víkendy sám, bylo mi docela smutno. Když mě tehdy Zdenka oslovila, nebránil jsem se.

Potkali jsme se na parkovišti před supermarketem. Měla defekt a neuměla si vyměnit kolo. Všiml jsem si jí hned, plnoštíhlá udržovaná padesátnice, tipoval jsem, delší kučeravé vlasy, pěkně upravená. Když tam tak pobíhala a telefonem sháněla pomoc, nabídl jsem se ji a kolo ji vyměnil. Vyměnili jsme si čísla a ona začala psát. První sms přišla už za hodinu potom, co jsme odjeli z parkoviště. Děkovala a zvala mě na oběd, že umí výborně vařit a já vypadám bídně. Pozvání jsem přijal.

Po vztahu jsem netoužil

Zdenka mě přivítala ve svém rodinném domku, měla to tam moc pěkné. Byla taky nějakou dobu rozvedená a žila jen s dcerou, která studovala v zahraničí. Zdenka byla velmi milá a příjemná. Jako kuchařka obstála na výbornou. Pozdní oběd byl skvělý. Odjel jsem domů s takovým příjemným pocitem, tušil jsem, že jí nejsem lhostejný. Do vztahu jsem ale jít nechtěl.

Zdenka byla velmi neodbytná. Pořád organizovala setkání, volala, psala. Ani nevím jak, začali jsme spolu chodit. Nevím ani přesně kdy její „láska“ přerostla v šikanu. Začala si na mě dělat nároky, zakazovala, přikazovala, organizovala. Moje rodina ji nemohla vůbec vystát. Žárlivé scény nebraly konce. Taky po mě pořád požadovala intimnosti, přišlo mi to až násilné a nepřirozené. S ní mi prostě docházely síly na vše.

Rozchod byl vysvobozením

Bylo to s ní pořád horší, dokonce mě začala sledovat i v práci. Už jsem ji nechtěl ani vidět. Už jsem to nevydržel a rozešel se s ní. Nevyšlo to napoprvé, pořád žadonila a prosila, ať ji vezmu zpět, že mě miluje a nemůže beze mě žít. Nikdy to nevyšlo, nikdy nedodržela to, co slíbila. Udělal jsem tlustou čáru. Nechci ji ani vidět, ale ona pořád píše (dopisy poštou), že si něco udělá. Jsem z ní vyčerpaný. Ženské se mi nadobro zhnusily.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenáře, který jej předal redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenáře pozměněna.