Přinášíme vám deset tipů, které sestavili američtí experti na vztahy.

1. Začněte u sebe
Pokud chcete najít svého Pana Božského a zároveň partnera na celý život, začněte v první řadě u sebe. Zkuste se stát vy tou Paní Božskou, o kterou bude zájem.

Pečujte o sebe, najděte si koníčky, sportujte, vzdělávejte se, cestujte, učte se jazyky…

Zkrátka dělejte vše, aby z vás byla zajímavá a vzdělaná žena. Zkuste zapracovat na svých charakterových vadách, o kterých víte (a pokud o žádných nevíte, zeptejte se své matky – říkají experti). Pokud vy budete sama se sebou spokojená, budete to vyzařovat i na své okolí – a na potenciální partnery.

2. Zvyšte svoji atraktivitu
Zamyslete se nad tím, jak vypadáte po fyzické stránce. Je opravdu málo žen, které jako by z oka vypadly Miss World a mají postavu jako top modelky. Vůbec se netrapte tím, že mezi ně nepatříte!

Každá žena má však nějakou přednost – pěkné poprsí, útlý pas, pěkné nohy…

Zkrátka zkuste najít to, co je na vás nejhezčí, a to zvýraznit vhodným oblečením. Nesnažte se nasoukat do velikosti S, když nosíte XL, projděte si svůj šatník a dokupte něco, co vám bude slušet. Vězte, že muži většinou nehledají modelky, ale pěkné a upravené ženy.

3. Sepište si, co hledáte u muže
Než se vydáte na lov Pana Božského, v klidu si sepište, co od muže vlastně očekáváte, co jste schopná tolerovat a co je pro vás naopak nepřijatelné. Zvlášť pokud již máte dávno po třicítce, je dobré vědět, co si o nastávajícím partnerovi máte zjistit.

Chce založit rodinu, má rád děti? Dokáže se o vás případně postarat? Nepije příliš a není agresivní?

To jsou jen některé otázky, které byste měla položit, pokud se setkáte s Panem Božským. Ve dlouhodobém vztahu přece nejde jen o sex a fyzickou přitažlivost.

4. Poučte se z minulých chyb
Aby vám tentokrát vztah vyšel, určitě není od věci se poučit z toho, jaké chyby jste udělala v minulých svazcích, a pak si je vyčítala.

Byla jste příliš žárlivá? Pronásledovala jste partnera samými maily, telefony a textovkami, až ho to přestalo bavit?

Nikdo není dokonalý a všichni děláme chyby, důležité je poučit se z nich a neopakovat je.

5. Poraďte se s rodinou a kamarády
Možná si myslíte, že nikdo neví lépe než vy, jakého partnera potřebujete a hledáte.

Zkuste se ale poradit se svými nejbližšími.

Třeba budete překvapená, jak dobře vás znají a vidí to, co vy nevidíte, anebo vidět nechcete. Je možné, že vás navedou na správnou cestu po jakých mužích a kde pátrat.

6. Hledejte všude, zkuste seznamovací pobyt
Jste pořád v práci, nebo doma a na Pana Božského nemáte kde narazit? Nevadí, zkuste se seznámit před inzerát, seznamovací agenturu, nebo pomocí internetu.

Spousta firem se specializuje na seznamovací pobyty pro nezadané.

Pokud to nevyjde, alespoň se odreagujete.

7. Nebojte se schůzky naslepo
Pokud se seznamujete přes internet, anebo inzerát v novinách, vytipujte si vhodné kandidáty a nebojte se schůzky naslepo.

Vždy však jděte na veřejné místo a dejte někomu vědět o tom, kde a s kým budete.

Když se budete takovéhoto seznámení bát, možná zůstanete sama a Pan Božský vám uteče. Osudu se zkrátka musí trochu napomoct.

8. Pátrejte podle svých zájmů a představ
Pan Božský na vás určitě někde čeká, ale tím, že budete sedět doma u televize a brečet u romantických filmů nedáte šanci žádnému vztahu.

Zkuste zapátrat po partnerovi v oblastech vašich zájmů.

Máte ráda auta? Navštivte závody a porozhlédněte se tam. Hledáte někoho, kdy by se staral o domácnost? Zkuste se rozhlédnout mezi kuchaři, nebo třeba dobrovolníky u charity a neziskových organizací apod. Toužíte po nějakém umělci? Tak vyrazte do divadla a zdejšího baru, kde se scházejí apod.

9. Pamatujte, že nikdo není dokonalý
Nikdo není dokonalý, ani vy, ani Pan Božský.

Stěží najdete muže s naprosto všemi vlastnostmi a vzhledu, který jste si vysnila.

Buďte tolerantní, slevte ze svých požadavků, když vidíte, že by vám s tím mužem mohlo být dobře. Je opravdu nutné, aby měl vysokou školu? Je to takový problém, když je o pět centimetrů menší, než vy? Prostě vše dobře zvažte, než se definitivně rozhodnete.

10. Buďte trpělivá
Trpělivost růže přináší, říká se a není to tak daleko od pravdy.

Pana Božského nepotkáte třeba ihned, stejně jako okamžitě nepoznáte, jestli muž, který vás zajímá, je ten pravý.

Obrňte se trpělivostí a buďte si jistá, že váš čas přijde a Pan Božský na vás někde určitě čeká.