Nechová-li se partner podle přijatých standardů, hned přijde na přetřes nevěra. Co když je za tím něco jiného? Zapátrejte v galerii!

Kolik je moc?

Jmenuji se Darina a jsem typická ženská. Skříně mi praskají ve švech pod náporem šatů, klobouků, kabelek a bot. Už ani přesně nevím, kolik čeho mám a často vytáhnu z botníku pár lodiček, na které jsem úplně zapomněla a na pár týdnů jim zase vdechnu život. V nákupním centru bývám jako smyslů zbavená. Nikdy jsem nevysosala účet do koruny, ale když mi přebývá pár stovek, většinou neodolám a koupím si alespoň žabky za pár korun. Na druhou stranu mohu s čistým svědomím říct, že mám svoji slabost pod kontrolou a nikdy bych nevyměnila kozačky za půl kila hovězí svíčkové nebo riskovala opožděnou platbu nájmu.

Poklady

Směšný je fakt, že ve skutečnosti tahám dvě kabelky a točím patery boty. O to větší překvapení na mě čeká, když jsou v předsíni vyndané kousky, o kterých jsem neměla zdání. Zápletku jsem rozluštila náhle. A byla bych mnohem radši, kdybych nebyla do choulostivé kauzy zapletená. Pracovní schůzka byla kratší, než jsem Markovi avizovala a vrátila jsem se domů o více než hodinu dřív. Ještě jsem ani nestrčila klíč do zámku, když mě zarazila roztančená hudba od Cher. Sundala jsem podpatky, abych záletníka nevyrušila klapáním bot a s největší opatrností se vplížila dovnitř. Už jsem se chtěla rozrazit dveře do ložnice a přistihnout ho s milenkou, když jsem uslyšela z obývacího pokoje šramot. Nic nenaznačovalo nevěře. Ale skutečnost byla mnohem horší. Trapná a ponižující. Muž, na kterém jsem zbožňovala každý sval a cenila si ho pro jeho schopnost uchvátit mě, ochránit a provázet životem, mi vyrazil dech. Stál přede mnou a marně hledal slova. Měl na sobě těsné šaty, z průstřihu na hrudníku se mu draly chlupy, střevíce měl napůl rozepnuté a tváře skrýval pod nánosem pudru. Nepila jsem, ale rukou jsem si překryla ústa a běžela se vyzvracet na záchod. Viděla jsem něco, s čím jsem neměla v úmyslu se smířit.

Dvě tváře

Ráno mě probudil ruch z koupelny. Zabalila jsem se do županu a opřela se o futra. U umyvadla stál Marek v plné síle a upravoval si vousy. Všiml si mě a sklopil hlavu. Mlčky jsem ho dál pozorovala, a tak se nenechal rušit.

"Chceš víc času pro sebe?" "Ne, jen mě, prosím, neodsuzuj. Dělá mi to dobře a můžu po dni v práci vypnout. Často jsi doma dřív než já, neděje se to denně. Nemusíš mít strach, že by to opustilo náš byt a prezentoval jsem se jinde než doma v obýváku." Smířlivě jsem pokývala a šla si ještě na chvíli lehnout. Následující dny se nenechal zahanbit a tahal z rukávu samá chlapácká esa.

Mezi námi

Ke konci týdne jsem se vrátila z práce unavená jako sušená borůvka. Seděl na gauči a sledoval historický dokument. Zalovila jsem ve skříni a vytáhla šaty a boty, ve kterých by se mi mohl zamlouvat. Sedla jsem si k němu, rozdělala tašku se štětci a stíny a namalovala si ho podle sebe. Nepromluvil, ale z pohledu jsem vyčetla, že je překvapený a netrpělivě čeká, co se bude dít. Nalila jsem víno a uvelebila se na balkóně. Připadala jsem si jako s kamarádkou a on pravidla nové hry velmi rychle pochopil. I když někde dole kuriózní situace bylo zvrácené jiskření, jakmile mě vyslechl, svlékl se a byl zase za muže. Podobné "terapie" praktikujeme pravidelně a našemu vztahu neskutečně prospívají. Bez soudu, každý pár je přece jiný!