Dvacetiletá Noa po celý měsíc uveřejňovala na instagramovém účtu @dearcatcallers tak trochu zvláštní fotografie. Na všech je ona a vedle ní podivný chlápek nebo chlapíci. Proč? Noa se rozhodla, že už má dost neustálého obtěžování na ulici, které u ní bylo téměř na denním pořádku. A tak se pustila do pořizování selfie se všemi catcallers (catcall znamená pískot, jedná se tedy o slangový výraz pro muže, kteří pískají na ženy, aby jim dali najevo svůj zájem o ně), které na svých cestách potkala.

Pod hashtagem #dearcatcallers všechny fotografie uveřejnila včetně popisu toho, jak setkání s tím či oním mužem či muži probíhalo. Zajímavé je, že Noa je téměř na všech fotografiích nenalíčená a také je patrno, že není jejím zvykem chodit vyzývavě oblečena.

Posláním celého projektu bylo upozornit na nevhodnost takového chování. Žádná žena se necítí dobře, když na ni muži na ulici pískají nebo pokřikují, nevhodně posunkují a mají nemravné návrhy. Dlužno dodat, že od 1. 1. 2018 se stalo nevhodné chování mužů vůči ženám v Nizozemí trestným a bude možné za něj uložit pokutu. Noa Jansma doufá, že se k tomuto kroku brzo přidají i další vyspělé země.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!