Milá Ostavačko!

Mužské sportovní fandění je fenomén, s kterým v podstatě nelze bojovat. A zvlášť při takové události, jako je mistrovství světa v hokeji. Je to něco jako náhlá živelná pohroma, třeba povodeň. Pokud se jí postavíte, smete Vás. Lepší je včas se uklidit do bezpečí. Tím je v zásadě řečeno vše, co Vám mohu poradit.

Vezměte hokejové fandění jako přírodní úkaz a snažte se s ním smířit. Vaším cílem by mělo být přežít to pokud možno beze škod (materiálních i psychických). Nemá smysl se s mužem kvůli jeho fandění hádat, něco mu zakazovat apod. Stejně byste nic nedocílila. Spíš se pokuste předstírat, že i Vás mistrovství v hokeji docela zajímá – tím nemůžete nic pokazit a manžela naladíte ke spolupráci. (To neznamená, že musíte sledovat přenosy, to po Vás nikdo nemůže chtít. Jen se občas nechte poučit a vyslechněte manželovy bystrozraké komentáře a prognózy. Muž v záchvatu sportovního fandění je jako dítě, tak ho tak berte a dopřejte mu tu radost.)

Já osobně bych ovšem radila vypakovat manžela i s přáteli někam mimo byt (pod záminkou, že mu chcete dopřát nerušené zážitky). Lehkých žen, na které by přitom mohl narazit, bych se zas tolik neobávala. Podle Vašeho líčení je Váš muž spíš pohodlný typ a ze židle ho zvedne právě jen jeho milovaný Baník Ostrava.

  • Takoví muži obvykle neprohánějí ženské (a zvlášť ne v době, kdy se hrají tak zásadní utkání!)

Tipovala bych, že on i jeho kamarádi jen družně pokřikují u obrazovky, nalévají se pivem a nějaké erotické hrátky jdou mimo ně. Jedním z důvodů, proč nemít šílené fanoušky nakvartýrované doma, jsou děti. Manžela už nepředěláte, ale děti ovlivnit můžete. Pokud máte syna(syny), držte je od podobných partiček raději dál. Mohli by se snadno nepříčetným fandovstvím nakazit. A pro dcery zase není ideální, aby po nocích potkávaly doma rozkurážené opilce.

Pokud přece jen chcete mít manžela raději doma než ve Stodolní, zařiďte to aspoň tak, abyste u toho nemusela být Vy a děti. Vyberte pár dnů, které se hodí Vám, dejte jim byt k dispozici a domluvte si na tu dobu program mimo dům. Abyste je „nerušila“. Za to, že jste tak vstřícná, něco žádejte – třeba že manžel všechno uklidí, než se vrátíte, nebo že opraví něco, co už dlouho slibuje apod. Budete pak mít o něco málo lepší pocit, až Vám fanoušci vtrhnou do bytu.

Přeju Vám šťastné přežití tohoto i všech dalších mistrovství.