Milá Dito,

Vašemu úleku a pochybování se vůbec nedivím. I když situace, kterou popisujete, působí na první pohled trochu úsměvně, já sama bych za podobných okolností byla nejspíš stejně bezradná a znejistělá jako vy. Určitě si kladete spousty otázek, na které neznáte odpověď. Co to vypovídá o orientaci Vašeho partnera? Přitahujete ho vůbec?

  • Co když je člověk, kterého máte ráda, někým úplně jiným, než jste si myslela?

Na jednu otázku si ale, myslím, můžete odpovědět hned. Byla byste raději, kdybyste svého přítele našla v pokoji s milenkou, jak jste původně předpokládala? Pochybuji. Myslím, že to, co jste spatřila, jakkoli je to bizarní a možná odpudivé, není přímým ohrožením vašeho vztahu.

  • Nezradil vás, jenom ve svém soukromím prováděl cosi, co se vám asi moc nelíbí.

Otázka, jestli váš přítel je nebo není „úchyl“, je podle mého názoru úplně nepodstatná. Ano, převlékání do dámského prádla nejspíš má nějaké odborné sexuologické označení a nejspíš byste ho také našla v katalogu „úchylek“. Ale já si, upřímně řečeno, myslím, že pro to, jak to bude mezi vámi dvěma, nemají slova jako „transvestitismus“ nebo „fetiš“ vůbec žádný význam. Váš přítel přece není pedofil, který osahává malé děti, ani neubližuje zvířatům, ani neznásilňuje babičky v parku a neobnažuje se na veřejnosti. Jeho jinakost je na rozdíl od jiných sexuálních „úchylek“ zcela neškodná.

  • Teď ale bude záležet na Vás, jak se s tou jeho jinakostí vyrovnáte.

Možnost, že byste jeho originální sexuální hrátky schvalovala a nadšeně se do nich zapojila, můžeme rovnou vyloučit.
Rovněž můžeme vyloučit možnost, že váš přítel by se dovádění v dámském prádle kvůli Vám navždy zřekl. Pochybuji, že by to dokázal. Pokud to začal dělat už v dětství, nejspíš je to už napořád součástí jeho osobnosti.

  • Máte ale i několik dalších možností.

Tak například, můžete si o všem otevřeně promluvit a zajít si pro radu do sexuologické ordinace. (Což bych vám ostatně velmi doporučovala. Sexuolog vám o dané problematice dokáže podat informace bez démonizování a bez strašidelných přízvisek, jako je „úchyl“.)

Také si můžete nastavit pravidla hry, která vám oběma budou vyhovovat. Tak například byste mohla požadovat, abyste se v budoucnu nemusela stávat svědkem podobných orgií v dámských kalhotkách. Pokud se jim váš přítel bude věnovat, ať tak činí pouze ve svém nejpřísnějším soukromí.

  • Především bych Vám ale chtěla připomenout, že svého snoubence znáte už pět let. A doposud se vám jevil jako dobrý člověk, někdo, koho máte ráda, s kým chcete strávit zbytek života. Nezapomínejte prosím, že ten dobrý člověk nikam nezmizel. Neztratil se. Jenom jste se o něm dozvěděla něco nového. Nedovolte prosím, aby tato jediná okolnost zastínila to všechno ostatní, pro co ho milujete.