Milá Dito,

všechno nasvědčuje tomu, že Váš přítel je transvestita, tedy muž, který má nutkavou touhu převlékat se do ženských šatů, v jeho případě do ženského spodního prádla. Američané pro tuto sexuální „úchylku“ vymysleli poněkud přívětivější termín – crossdressing.

  • O crossdresserech neboli slangově „cédéčkách“ jsem poprvé slyšel od své kolegyně-novinářky, která byla původně mužem.

O různých „úchylkách“ tohoto druhu věděla své a taky měla bezednou zásobu historek o lidech, kteří jsou crossdressingem postiženi. Někteří se s tím smířili – nic jiného se ostatně nedá dělat, protože léčit to prý nijak nejde, jiné tahle „libůstka“ sžírá a stydí se za ni. Tenkrát jsem si myslel, že zmíněná kolegyně trochu přehání – viděla „cédéčka“ všude kolem sebe. Jenže brzy jsem měl přijít na to, že crossdressing je možná častější, než jsem si myslel.

  • Před časem se jedna moje kamarádka rozvedla – pár měsíců po svatbě – a když jsem se jí ptal, co že se stalo, vyprávěla mi příběh, který mi nejprve přišel spíš legrační než smutný.

Když se svým manželem začala chodit – mimochodem byl to chlap jak hora, machovský typ – věděla, že s kolegy z práce čas od času pořádá „karnevaly“, kde se všichni převlékají do ženských šatů. Připadalo jí to jako dost stupidní zábava, ale mávla nad tím rukou s tím, že každý chlap má právo prožít si pubertu do čtyřiceti. Pak jí ovšem čekalo smutné prozření: na svatbu si manžel pozval všechny své kumpány a na svatebním mejdanu se tahle „veselá partička věčných puberťáků“ převlékla do ženských šatů. Pili spolu, tančili spolu, šuškali si na dámských záchodech atakdál... Šokovaní příbuzní dějiště mejdanu rychle vyklidili, zoufalá nevěsta zůstala sama v hnízdě „cédéček“ a pár hodin po svatbě už byla rozhodnutá, že se rozvede. Možná bych tomu nevěřil, kdyby mi nepustila video z té povedené veselky.

  • Brzy po této nepřímé zkušenosti s transvestitismem jsem náhodou přišel na to, že mezi crossdressery patří i můj kamarád, kterého znám spoustu let.

Přijel jsem za ním na načekanou návštěvu a oknem jsem viděl, jak chodí po kuchyni v ženském spodním prádle. Zazvonil jsem a on mi otevřel v županu jakoby nic. Samozřejmě jsem se ho ptal, o co sakra jde, a on že o nic, že takhle chodí doma běžně, když manželka není doma. Když se to jeho žena později dozvěděla, prohlásila, že se v jeho případě žádným výstřednostem nediví, a žijí spolu spokojeně dál.

Nevím, milá Dito, co bych Vám poradil. Návštěvu u sexuologa? Pohovor s přítelem? Obojí asi absolvujete i bez mé rady. Takže – hodně sil.