Podle průzkumu, který nedávno proběhl v Británii, je zcela jasné, který národ patří k těm nejméně romantickým na světě. Kupodivu jsou to sami Britové. Neobvyklý výzkum probíhal mezi 6 500 muži a ženami a odborníci došli k tomu, že chladný anglický gentleman a romantika zkrátka k sobě nejdou ani omylem.

Romantika a Britové

Britští muži prý nemají o tom, co je romantika, ani ponětí. Zatímco většina z nich si myslí, že romantické pro ženu je, když jí koupí luxusní prádlo, nebo jiný dražší dárek, představy žen jsou zcela jinde – a také mnohem méně stojí. Něžnému pohlaví připadá romantické, když jim partner přinese snídani do postele, anebo je s láskou obejme kolem ramen.

Nechceme dárky, ale gesta!

„Ženy se zajímají spíše o únik do jiného světa a o překvapení, naopak materiální věci, jako je sexy spodní prádlo, nebo kosmetika, hodnotí spíše negativně,“ komentuje psycholog Richard Wiseman. A ve výsledcích výzkumu jde ještě dál – 52 % žen si prý stěžuje, že jim partner po náročném dni v práci nikdy nepřipravil horkou koupel a 45 % negativně hodnotí, že jim nenabídl své sako, nebo plášť, když jim večer byla zima. A 53 % žen partner nikdy neodvezl na nějaký nevšední víkend.

Britové jsou pozadu. Ale co Češi?

Britové jsou na tom zkrátka špatně. Prý jsou minimálně ještě o deset procent méně romantičtí, než všichni ostatní muži v dalších zemích. Pro srovnání – jen 32 % z nich napsalo partnerce báseň, nebo píseň, v jiných zemích prý až 41 %. A jen 44 % připravilo dámám nějaké romantické překvapení, narozdíl od 51 % jejich konkurentů za mořem. Pokud vás napadá, jak by dopadli Češi, těžko říct – u nás se takový výzkum nekonal. Nejspíš by však byli hodně blízko Britům…

KAFE.cz zjistilo: Nejromantičtější národ

Tipnete si, který národ je podle průzkumů nejromantičtější? Jednoznačně Italové. Pro ně totiž hlasovala téměř polovina všech dotázaných. Čestné druhé místo zaujali Francouzi. Není se čemu divit, vždyť takové Benátky a Paříž patří k nejromantičtějším městům na světě! Na jakém místě by se umístili Češi, však nikde není zmínka.

KAFE.cz zjistilo:
10 romantických věcí, které ženy skutečně chtějí

Toto si vytiskněte a dejte partnerovi!

  • Zakryjte jí oči a zaveďte k nějakému milému překvapení.
  • Odvezte ji pryč na nějaký vzrušující víkend.
  • Napište o ní báseň, nebo píseň.
  • Řekněte jí, že je ta nejbáječnější žena, kterou jste kdy potkal.
  • Připravte jí relaxační koupel po těžkém dni v práci.
  • Napište jí romantickou zprávu nebo mail, anebo jí nechejte milý vzkaz doma.
  • Přineste jí snídani do postele.
  • Nabídněte jí svůj kabát či sako, když je jí zima.
  • Pošlete jí kytici, anebo krabici čokolády do práce.
  • Vytvořte jí výběrové CD s její oblíbenou hudbou.

Povzdech u KAFE.cz: Romantické písničky se asi dočká málokterá z nás...

Zdroj: Youtube

A co by potěšilo vás? Napište nám do diskuse.