Ať jste se zúčastnily nebo ne, možná máte mezi gayi blízké přátele. A jestli ne, měly byste to napravit – přátelství s gayi vás v lecčems obohatí! Poptaly jsme se ve svém okolí a sepsaly důvody, proč takového přítele mít.

Budete mít jasno

Stává se vám někdy, že se vám líbí milý kolega v práci, který nemá přítelkyni? Čím to je, že je tak skvělý a příjemný muž bez partnerky? A je to tu! Může vás začít nahlodávat myšlenka, jak je to s jeho sexuální orientací… Proto se obraťte na svého přítele G, ten vám udělá jasno. Gayové se navzájem poznají.

  • Šéfredaktor časopisu Lui (magazín životního stylu homosexuálů) Jakub Starý mluví o „gaydaru“ = radar na gaye.

Zvýšíte si sebevědomí

Cítíte se mizerně, jako páté kolo u vozu? Sebevědomí pod bodem mrazu? Nechcete stesk a deprese zahánět dvěma tabulkami čokolády a kyblíkem zmrzliny? Pak nepomůže nikdo tak dobře jako kamarád G! Zajděte s ním do kavárny a nechte se přesvědčovat o tom, jak jste krásná, okouzlující, vtipná a hrozně sexy.

  • Ano, jistě se vám vybaví Bridget Jones a její parťák Tom.

Získáte neomylného módního poradce

Ten svetřík néé! Pokud se chystáte nakupovat hadříky, lepšího rádce než pana G si nemůžete přát. Gayové mívají perfektní přehled v módních trendech a umějí skvěle kombinovat. Takže máte postaráno i o dokonalý výběr doplňků! A jestli se občas samy přehmátnete, nemusíte se bát, že byste se to od svého přítele G nedozvěděly.

  • Jen vzpomeňte na scénu z filmu Sex ve městě, kdy si Charlotte vybírala svatební šaty a vrchního poradce jí dělal homosexuál Anthony.

Nemusíte se snažit být dokonalá

Gayové jsou chlapi, před kterými si nemusíte na nic hrát. I když jsou sebekrásnější a sebeurostlější, máte téměř jistotu, že vás coby partnerku chtít nebudou. S nimi můžete být zcela přirozené a bez strachu z neúspěchu.

  • Užívejte si přátelství s gayem (jako si ho oni užívají s vámi) stejně tak jako třeba Carrie Bradshawová a její věrný přítel Stanford.

Máte skvělý doprovod do společnosti

Potřebujete někdy nutně na nějakou akci s partnerem, který není při ruce nebo zrovna není vůbec? Kdo jiný vás vytáhne ze štychu než přítel G? Nejenže máte problém vyřešený, ale nejedna dáma bude po vašem elegantním protějšku mlsně pokukovat.

  • Viz film Svatba mého nejlepšího přítele s úchvatnou Julií Roberts.

Naučíte se užívat života

Chcete si užít báječnou noc či den plný zábavy? Spolehněte se na vašeho přítele G! S radostí se vás ujme a připomene vám, jak se žije naplno. Homosexuálům mimo jiné nezabírá čas výchova dětí, proto mají skvělý přehled, kde se jak pobavit.

Proč se ještě vyplatí přátelit se s gayem?

  • Životní partner na vašeho věrného společníka G nemusí žárlit
  • Váš vztah nemohou narušit „pletky“
  • Nebude pro vás (nejspíše) konkurencí v boji o muže snů
  • Řekne vám všechno na rovinu
  • Má rád sladkosti jako vy

A jak se na to díváte vy?

Přečtěte si také čtenářský dopis

Co když je můj muž ve skutečnosti gay?