Sáhněte si do svědomí! Kolik vztahů jste ukončila (anebo začala) díky textové zprávě? Je to totiž tak jednoduché. Pomocí klávesnice vyťukáme snadno i to, co by nám skrz rty prošlo stěží. Po telefonu si můžete užívat sex (stačí cvaknout a poslat ememesku), v seznamu zpráv však můžete najít i důkaz o partnerově nevěře! Zde je pět ukázek toho, jak nám mobily nejčastěji komplikují partnerské vztahy.

Lechtivé textovky

Pikantní esemesky se díky mobilům posílají ve velkém. Podle statistiky obdrželo či poslalo erotickou zprávu 89 procent uživatelů internetu. V evropských statistikách vedou Švédové – 40 procent z nich si „prasečinky“ posílá pravidelně. Velmi často bohužel ne svému stálému partnerovi.

„Mobilní“ rozchod

V téhle poněkud zbabělé „kratochvíli“ vedou Francouzi. Každý třetí rozchod proběhne právě prostřednictvím mobilu.

Slídění v telefonu a prokázaná nevěra

Každá třetí Češka přiznává, že partnerovi občas v jeho mobilu „surfuje“. Díky tomu se téměř tři čtvrtiny všech prokázaných nevěr provalí právě díky mobilnímu telefonu.

Lhaní v textovkách

Jde to snáz než v životě. Není vidět, jak se tváříme, neprozradí nás ruměnec. Největšími lháři jsou Francouzi (30 % lidí přiznává, že v esemeskách běžně lže), nejmenšími Němci (12 % přiznání). Asi je to jejich národní přesností a pedantností, domnívají se vědci.

Textová omluva

Omluvit se partnerovi za vlastní chybu tváří v tvář, to umí málokdo. Proto to mnohdy řešíme prostřednictvím mobilu. Nejčastěji to jsou znovu Francouzi (31 % omluv partnerovi má formu 160 sms znaků). Češi na tom nejsou o mnoho lépe (27 %).

A co vy? Také si myslíte, že mobilyničí vztahy? Jak? Napište nám do diskuse pod článkem.