Jak poznat, že má váš partner milenku, najdete v galerii.

„Myslela jsem si, že máme s partnerem ideální vztah. Všechno nám doma klapalo. Tedy až do chvíle, kdy jsem přišla na to, že má milenku. Záhy mě čekal ještě větší šok – řekl, že mě miluje a nechce se rozejít, ale zároveň neumí být bez ní!

Prosil mě, jestli bych mu milenku nemohla tolerovat, že takový vztah by pro něj byl ideální,“ svěřuje se Marta (32), která byla z partnerovy prosby v šoku. „Připadá vám normální, že si partner chce oficiálně vydržovat milenku a manželka mu to má ještě odsouhlasit? Mně tedy ne,“ dodává.

“Doma máme tichou domácnost, dala jsem mu ultimátum. Buď já, nebo ona. Vzal si čas na rozmyšlenou! To mě strašně ponížilo, ale nedokážu mu zatím sbalit kufry. Máme spolu roční holčičku. Absolutně netuším, jak přežijeme třeba vánoční svátky. A to jsem se na ně kvůli malé tolik těšila.“

Víc než 60 % mužů je nevěrných!

  • Podle statistik není nevěra ničím výjimečným. Naopak. V manželství je nevěrných 64 % mužů a 46 % žen.
  • Nevěra je odhalena u každého 10. muže, ale jen u každé 20. ženy. Ženy ji umí lépe skrývat.
  • Až polovinu nevěrníků prozradí esemeska nebo e-mail od milenky.
  • Celých 33 % mužů nepovažuje sex na jednu noc za nevěru.

Miluje mě, ale spát chce s milenkou!

Podobnou situaci zažila i paní Veronika (38). „To, že partner mi je nevěrný, jsem zjistila úplnou náhodou. Čekala jsem, že se bude omlouvat, že bude chtít situaci řešit. Jenže on mi místo toho řekl, že se nechce rozejít ani s jednou z nás.

Mě prý miluje a chce se mnou žít, jenže ona mu víc vyhovuje v sexu. Dělá s ním i praktiky, které jsem já odmítala,“ vypráví. Ona, stejně jako paní Marta, vyřešila situaci rozchodem. „Nezvládla bych žít s partnerem, který spí s jinou, já o ní vím a ještě mu k tomu dám požehnání,“ říká.

Mužům jde jen o jedno, ženám o city

Na nevěru mají muži a ženy často velmi odlišný pohled. Zatímco dámy do ní většinou zapojují city, pánům jde mnohdy jen o sex, případně o drobné povyražení. V době, kdy na ně přichází »druhá míza«, si také chtějí dokázat, že jsou sexy, žádoucí a přitažliví – řeší to právě mladší milenkou. Takový »úlet« jim velmi často projde. I statistiky říkají, že jen 16 % žen považuje nevěru za něco zcela neodpustitelného. Horší situace nastane, pokud se muž nedokáže rozhodnout – a chce obě!

Milostný trojúhelník? Ale proč ne!

Velká většina žen by na takový návrh oficiálního milostného trojúhelníku reagovala záporně. Vztah by s největší pravděpodobností skončil. Jsou ale i výjimky, jako paní Jarmila (48). Situaci, ve které se najednou ocitla, vyřešila originálně. „Vím, že už mi není dvacet a nemůžu si vyskakovat, ale svého muže mám pořád ráda a nechci ho ztratit. Vždy jsme měli velmi pěkný vztah a vychovali jsme dvě děti. Když manžel přišel s tím, že má milenku, nejdříve jsem se lekla – bála jsem se, že mě chce opustit,“ říká.

Manžel, manželka a milenka: Může to i fungovat

Jenže příběh paní Jarmily měl jiné pokračování. „K mému překvapení mi řekl, že odejít nehodlá. Jen si s ní chce občas povyrazit a nechce to dělat za mými zády. Dlouho jsem nevěděla, jak reagovat. Nakonec jsem se s ní sešla a domluvily jsme si pravidla, jak se budeme o manžela dělit. Víkendy a svátky ho budu mít jen pro sebe. Oni se mohou scházet ve všední dny. A nevadí mi, když to bude u nás doma, máme velký dům. Jen se musí zamknout, nachytat je nehodlám. Budete se divit, ale tento podivný trojúhelník nám funguje už pár let,“ říká. „Dokonce jsme spolu byli i na společné dovolené. Na sex ve třech ale nikdy nedošlo. Buď je se mnou, nebo s ní,“ dokončuje.

Tradiční řešení? Ultimátum!

Taková liberální řešení jsou spíše výjimkou. V podobných situacích většinou přijde ultimátum »buď já, nebo ona«! A jak to končí? Různě, ale nejčastěji rozchodem. Muž, který hrál v celém trojúhelníku hlavní roli, většinou zůstane sám a bez obou partnerek. Milenku totiž za čas omrzí…