První přikázání
Stalo se? První přikázání zní: Zaplašte výčitky svědomí a už se tím nežerte, na důsledky jste měla myslet dříve.

Druhé přikázání
Sex se vám líbil? Užila jste si to? Pak si srovnejte v hlavě, zda chcete v románku pokračovat i nadále. Nejde totiž jen o sex, ale i o to, že takový vztah vám rozhodně přinese i určitá negativa. Třeba, že se zaláskujete a začnete se žrát tím, že ten skvělý chlap nepatří jen vám.

Třetí přikázání
Pokud se rozhodnete nepokoušet osud a začínající milenecký vztah jednou pro vždy ukončit, nemusíte číst dál – tedy pokud tuto kapitolu skutečně uzavřete.

Když se ale rozhodnete, že si s tím mužem ještě něco užijete, pozvěte ho na kafe.

Otevřeně si s ním promluvte a oba si vyjasněte, jak by to mohlo probíhat – jak se kontaktovat, kde se scházet, jak často. Nezapomeňte ani na dohodu, jak se budete chránit – vždyť on určitě nebude spát jen s vámi...

Upozornění KAFE.cz:

Pro někoho mohou být následující »přikázání« nestravitelná, protože ženám pomáhají zamaskovat milencovu nevěru. Záleží však na svědomí každé z nás, zdali je ochotná stát se jen milenkou...

Čtvrté přikázání
Chraňte soukromí své i milencovo. Svět je malý a nikdy nevíte, kdo se zná s jeho manželkou. Plánujte tedy schůzky tak, aby vás nikdo nemohl spatřit. Jít společně do nejnavštěvovanějšího mekáče ve městě je vážně hloupost.

Páté přikázání
O milenci s nikým nemluvte. A už vůbec nevyprávějte o pikanteriích, které spolu zažíváte. To samé by samozřejmě mělo platit i pro něj. Nechcete přece, aby si o vás někdo vyprávěl jako o té, která rozvrací manželství.

Šesté přikázání
Dejte si velký pozor na komunikaci, zejména na SMS. Podle průzkumů je až jedna třetina záletů odhalena právě díky zatoulaným textovkám. Pokud milenci nechcete doma zavařit, hlídejte si především čas, kdy mu zprávy posíláte. Takže hlavně žádné erotické esemsesky před usnutím.

Pro vašeho milence by pak mělo platit pravidlo: Mazat každou odeslanou SMS.

Sedmé přikázání
Nevolejte mu! A hlavně ne ve chvíli, kdy si nejste jistá, že vedle něj není jeho manželka. Žena instinktivně pozná z mužova hlasu, že něco rozhodně není v pořádku. A pokud vám típne telefon, neberte si to osobně. Zřejmě se mu právě opravdu nehodilo mluvit se svou milenkou.

Osmé přikázání
Nikdy se ho neptejte na jeho soukromí! Neveďte s ním debaty o jeho manželce nebo dětech. Nemáte na to právo a navíc – mohla byste se dozvědět něco, co by vás možná ranilo. Anebo byste si začala připadat hloupě, kdyby o ní začal hovořit jako o nejlepší ženě pod sluncem.

Deváté přikázání
Nevymýšlejte pro něj překvapení! Žádný nečekaný oběd, nebo neplánovaný víkend ve dvou. Uvědomte si, že pro něj je v každém překvapení skryté riziko. Anebo si už něco naplánoval s manželkou a bude se buď muset vykrucovat před vámi, nebo před ní!

Desáté přikázání
Nikdy ho netlačte k rozvodu! To je téma, o kterém váš milenec prostě nebude chtít mluvit. Docílíte tak jedině hádek, lží nebo uraženého mlčení! Je možné, že se jednou kvůli vám rozhodne manželku opustit, ale musí na to přijít sám...

KAFE.cz zjistilo:

  • Podle průzkumu u nás přiznává mimomanželský poměr 55 % mužů a 34 % žen. Zatímco u mužů se většinou jedná o kratší románky, ženy mívají častěji dlouhodobé milenecké vtahy.
  • Ženy s nadváhou si podle průzkumu hůře hledají milence, a když ho najdou, bývá většinou také obézní. Navíc u nich dochází čtyřikrát častěji k neplánovanému těhotenství, než je tomu u štíhlých žen.

Měla jste poměr se ženatým mužem? Jaké jsou vaše zkušenosti ze vztahu, v němž jste byla jen milenkou? Napište nám do diskuze!