To pravé

Čtyřmilionové město Los Angeles ukrývá temná zákoutí i spoustu prestižních adres. Na jedné z nich v těsné blízkosti domu Bena Afflecka (48) a Larryho Davida (73) si na jaře pořídila dům herečka Michelle Pfeiffer a její manžel David E. Kelley. Městská čtvrt Pacific Palisades patří k těm nejluxusnějším, je v ní hlášeno bezmála pětadvacet tisíc obyvatel a vyjma honosných vil s obřími pozemky se tam nachází jen pár starých domů a menších apartmánů. Díky blízkosti pohoří Santa Monica tam vede spousta stezek a každoročně se 4. července na Den Nezávislosti pořádá běh na pět a deset kilometrů.

Perfektní

Manžel herečky se živí jako televizní producent a spisovatel, ani jeden z nich tedy nemá hluboko do kapsy. Nemovitost za 22 milionů dolarů jim neudělala čáru přes rozpočet. Musí ale připočítat náklady na údržbu domu a přilehlých pozemků a personál. Dům se nedostal na realitní trh, obchod byl domluvený tajně a mimo hledáček kanceláří a boháčů. Na první pohled působí dům jako zámeček v jižní Francii. Je to jedinečný rukopis jednoho z nejznámějších architektů v Los Angeles. Steve Giannetti se zaměřuje výhradně na přestavby klasických sídel s moderním interiérem.

Dům je zařízený ve světlých barvách - bílé, krémové a béžové. Kombinuje sklo, dřevo a mramor. Největším lákadlem je výhled na oceán. Interiér působí na první pohled minimalisticky, ale díky zařízení tón v tónu a přiznaným trámům na stropech neztratil nic ze své útulnosti. Má šest ložnic, jedenáct koupelen a garáž pro čtyři auta. Dům pro hosty je ve stejném stylu jako hlavní stavba. Všichni se ale schází na prostorné terase nebo v přízemí u krbu, grilu a bazénu.

Za zmínku stojí dvě místnosti. Hlavní koupelna je celéáz bílého mramoru a dominuje jí volně stojící vana, zrcadlová stěna a výhled do zahrady. V přízemí se nachází posilovna se stroji a relaxační zónou. Tu herečka využívá při cvičení pilates a jógy, díky které má i v pokročilém věku štíhlé a pružné tělo. Skrz skleněnou stěnu má výhled na přeplněnou vinotéku. Dozajista při náročných lekcích přemýšlí, čím se odmění.