Pohádkový začátek

Laura se živila jako lektorka pilates a svoje pružné tělo ráda předváděla na sociálních sítích, Jonny byl důstojníkem námořnictva. Prožívali lásku jako z amerického filmu, zamilovali se a při pompézním obřadu se vzali. V ten moment ani jednoho z nich nenapadlo, že klišé "v dobrém i zlém" získá nový rozměr a zkouška věrnosti bude náročnější než prostá výměna prstýnků a složení slibu.

Život naruby

Rok zpátky se stal Jonny účastníkem vážné dopravní nehody. Přežil, ale prognózy nemluvily v jeho prospěch. Kvůli rozsáhlému zranění hlavy a mozku se už nikdy nevrátí do doby před nehodou, ale díky své ženě Lauře může svět vnímat a cítit lásku. Velká praxe se cvičením je jí k dobru, protože mimo pravidelnou lékařskou péči se svým mužem denně cvičí a snaží se s manželem rehabilitovat. Je důležité, aby zapojil alespoň základní svaly, pohnul prsty, ohnul nohy, narovnal hlavu nebo soustředil pohled na jeden bod.

Na dno a zpátky

Život dvou mladých lidí, které málem rozdělila chvilková nepozornost na silnici, visí už téměř rok na vlásku. Emoce štěstí a naděje se střídají s pocitem marné snahy a naprostého vyčerpání. Laura se na sociálních sítích velmi podrobně rozepisuje o životních kotrmelcích. Nabírá tak sílu, jak jít dál. Každý den se snaží svého muže zapojit do dění kolem něj. Vyráží na procházky, navštěvují místa, která měli rádi a jsou spojená s jejich láskou, obklopuje ho rodinou a kamarády, cvičí, usmívají se, poslouchají hudbu a tulí se, aby aktivovaly všechna nervová zakončení.

Příběh, kde tragédie a zdravotní omezení nepředstavuje konečnou stanici, je upřímný a založený na bezmezné lásce, respektu a důvěře. Se zatajeným dechem sleduje drobné krůčky dopředu přes 800 tisíc fanoušků.