Pokud chcete mít jistotu, zda má vaše žena milence, v galerii najdete návod jak na to.

„Nechci, abys trpěla, Ireno,“ řekl mi. „Pokud si najdeš někoho, kdo tě uspokojí, ale neopustíš mne, pochopím to. Ale byl bych rád, kdybys mi to řekla. Chtěl bych toho muže i poznat.“

Napřed jsem mu oponovala. Ne, takovou oběť mi přece nemůže nabídnout, sex je pro mě důležitý, jenže nejdůležitější pro mne je přece on, můj milovaný manžel Karel, můžeme žít spolu jako bratr a sestra atd., atd.

Jenže manžel mě dobře zná, ví, že to bez sexu nevydržím, bál se, že si časem někoho najdu, zamiluju se a třeba ho i opustím, proto ta šlechetná nabídka.

Začala jsem hledat na internetových seznamkách. Měla jsem pár schůzek, ale nikdo z uchazečů se mi nelíbil. Nakonec jsem měla štěstí, poznala jsem Kryštofa. Je mu pětapadesát stejně jako mně, jeho žena má roztroušenou sklerózu a je upoutaná na invalidní vozík. Miluje ji, nikdy se nerozvede, ale potřebuje sex.

Jistěže mi nešlo jen o to se sexuálně vybít, milenec musel být i příjemný společník. Důležitý byl také názor Karla, nechtěla jsem do postele nikoho, kdo by se mému muži nezamlouval.

Karel s Kryštofem si padli do oka a mně se ulevilo. Ještě bylo třeba domluvit si místo schůzek. U Kryštofa to kvůli manželce vozíčkářce nešlo, takže jsme nakonec zvolili náš byt, pro upřesnění moji pracovnu. Nejvhodnější den – středa odpoledne. Ve středu je manžel pryč celé odpoledne, chodí hrát šachy.

Ze začátku nám všechno klapalo podle plánu. To, že naši přísně utajenou akci vypátrá dcera, mne vůbec nenapadlo. A rozpoutala se bouře. Dcera se napřed pustila do mě, že jsem nymfomanka a blázen a podvádím tátu, pak, když jsme jí s manželem vysvětlili, jak to doopravdy je, označila nás za úchyly oba, prohlásila, že jsme ji zklamali jako rodiče i jako lidé, že tátovi změknul rakovinou mozek, já že byla vždycky po sexu jak divá, že se za mě a za tátu jako holka dokonce styděla, protože jsme se na veřejnosti líbali, a že takovým dvěma úchylům už nikdy nesvěří své děti, tedy naše vnoučata, protože bychom je zkazili a narušili jejich morální a psychický vývoj.

Nepomohlo žádné vysvětlování, marně jsme s manželem dceři říkali, že je to jenom naše věc, navíc věc dohody, že jí do toho vůbec nic není, že nemá právo soudit ani moralizovat. A ona na to, že nás zavrhuje a že nás už nechce nikdy vidět.

Odborník radí

Sex k životu patří. Nejen v mládí, ale třeba i okolo padesátky. Bylo by smutné, kdybychom zbytek života strávili jen prací a zahrádkařením. Někteří šťastlivci si užívají sexu po letech manželství i s legálními partnery. Jiní využívají externisty, všemožně se však snaží alespoň o konspiraci. Proč bychom se měli zbytečně zraňovat!? Pokusy o inovace se ovšem mohou šeredně vymstít. Ani ty, které jsou věcí dohody, nebývají zrovna šťastné.

Karel se zdánlivě projevil jako muž velkorysý a přející. Irena sice chvíli vzdorovala, nakonec mu ale vyhověla.

Naštěstí si její „kluci“ byli sympatičtí. Jak by se zachovala, kdyby se Kryštof Karlovi nelíbil? Už samo východisko Karlovy nabídky a Ireniny oběti je nešťastné, nejen postoj jejich dcery. Sex a koitus skutečně nejsou synonyma.

Sexuální uspokojení je sice příjemné, nikoli však nárokové. Půvab může mít i autoerotika. Pravda, člověk se při ní dostane méně mezi lidi. Karel však, pokud vím, není chromý, jen mu chybí erekce. Má-li zdravé ruce, neřku-li ústa, pak by Irena nemusela nijak strádat.

Ani Irenina volba domácího hřiště nebyla zrovna projevem její geniality. Nepřející dcera má možná víc citu a rozumu než oba rodiče dohromady.

Asi pro ně bude dost těžké získat zpět její důvěru a respekt!