Láska prochází žaludkem…to věděly už naše babičky, které se své tajemství snažily předat i dalším generacím, a dědečkové si jich za to velmi vážili a taky po nich patřičně toužili. Že už to v naší době polotovarů nefunguje? Nebo snad myslíte, že jídlo nedokáže ovlivnit chuť na sex? Tak se zkuste známým rčením řídit alespoň jeden večer a pak možná uvěříte na zázraky.

Skvělé jídlo na zlatém podnose

Vůně, chuť i vzhled jídla totiž úzce souvisí i s tím „sexuálním apetitem“. Je dokázáno, že některá jídla v našem těle vyplavují hormony štěstí – endorfiny a přinášejí pocit naprosté spokojenosti. A nejen to, ale také celková atmosféra a barva prostírání, velikost talířů či jejich tvar dokážou vzbudit pravou touhu. Vhodným doplňkem by také mělo být vaše oblečení, správně zvolený parfém i hudba. Tento večer totiž musíte působit opravdu na všechny smysly muže, nejen mu zaplnit žaludek koupeným jídlem a hupsnout s ním na jednu rychlovku do postele.

Kafe.cz říká:

  • Ženy se tak před samotným stykem mohou uvolnit a rozvášnit díky kousku čokolády, zmrzliny nebo ledové kávy. Tak pro tentokrát vám mlsání večer odpustíme, protože ty sladkosti jistě hned spálíte.

To pravé pro vás

Nejdůležitější je, abyste se cítila dobře vy i váš partner, a proto zvolte jídla, které pozitivně ovlivňují vaši mysl a zároveň vám i velmi chutnají.

Jídla s pronikavou vůní

Náš čich nás ve spojení s jídlem provází vždy. Všimněte si, že mnoho lidí nejdříve k pokrmu přičichne a až pak si jej dokáže vychutnat. Také asi nebudete mít problém vzpomenout si na vůni svého oblíbeného pokrmu. A stejně tak je s čichem spojena i naše touha po sexu. A proto nás vůně některých jídel může sexuálně navnadit či přímo vzrušit.

  • Mezi takové třeba patří vůně: skořice, zázvoru, vanilky a dokonce také lékořice a dýňového koláče.

Jídla, která připomínají pohlaví

Mezi jídla s afrodiziakálními účinky se také počítají také potraviny, které připomínají ženské nebo mužské pohlaví či jinou část těla. A to už odpradávna, kdy symbolika provázela veškeré dění ve světě. I sexuální prožitky.

  • A proto si dopřejte třeba: banány, které zvyšují kvalitu sexu, cukety, okurky, kokos, meloun nebo mušle, ze kterých vzniklo jedno z mnoha pojmenování pro ženské pohlaví.

Koření zvyšuje toužení

Chuť i vůně koření dokáže muže rozvášnit a rozdráždit. A nejen je. I na nás ženy může některé koření zapůsobit až tajemně. Koření a jeho účinky, třeba kardamovník obecný – znali již ve starém Egyptě. Spousta z nich se přidává také do éterických nebo masážních olejů. Pálivý zážitek u mužů zlepšuje výdrž při milostných hrátkách. Připravit si jako speciální pokrm můžete lehce kořeněné orientální či exotické pokrmy. Podle průzkumů totiž zlepší vaše milování.

  • Správně zvoleným kořením může být: čili, muškátový oříšek, koriandr, saturejka, šalvěj, zázvor, pepř, máta, hřebíček, rozmarýn nebo již výše zmíněná vanilka a skořice. Tato koření vzbuzují chuť na připravené pokrmy a s tím zároveň také chuť na sex. Podporují totiž prokrvení pohlavních orgánů.

Nezapomínejte na barvu

V jídle i pití by měla převažovat barva červená, ještě v lepším případě rudá. Třešně jsou tak považovány za smyslné a symbolizují jídlo vzbuzující sexuální touhu v mnoha různých kulturách po celém světě. K tomu ještě vyzkoušejte rajské jablíčko, které svou barvou vzbuzuje vášeň, ale zároveň je symbolem nevinnosti a zakázaného ovoce.

Kafe.cz radí:

  • Při výběru i přípravě valentýnského menu se nepřizpůsobujte jen chuti partnera. Má rád steak, ale vy maso nejíte? Pak jemu připravte nezapomenutelnou flákotu masa a sobě sexy salátek, po kterém se budete cítit při chuti a hlavně lehce. Hlavně vždy myslete na pocit pohody pro vás oba.

Menu pro vás od Kafe.cz

Předkrm

Krevetový „afrodiziakální“ salátek

Zvolte takový předkrm, kterým skvěle navodíte atmosféru romantického večera. Partnerovi naservírujte krevety se zeleninou a celozrnným pečivem.

Hlavní chod

Grilovaný steak s bylinkovou omáčkou

Po úžasném předkrmu, který správně naladil večer, následuje hlavní chod v podobě steaku z kvalitního hovězího masa. K němu připravte bylinkovo-česnekovou omáčku a na ozdobu přidejte červenou chilli papričku, která vašemu milému určitě zvýší tep. Jako přílohu zvolte lehkou zeleninu, muži můžete připravit gratinované brambory.

Kafe. cz radí:

  • Mezi jednotlivými jídly servírujte také grilovaný ananas, kterému se přičítají afrodiziakální účinky (můžete pokapat medem). Slehne vám po něm a navíc nepřiberete, protože ananas má jen 46 kcal.

Dezert

Čokoládové fondue s ovocem

Valentýnský večer zakončete populárním čokoládovým fondue s ovocem. To pravé ovoce pro dnešní večer je banán, který obsahuje vitamin M, který zvyšuje šanci na oplodnění během pohlavního styku. K banánu přidejte také jahody a třešně.

Co k pití

Při přípravě dokonalého večera určitě nezapomínejte také na výběr pití.

  • Bílé víno sbližuje a dodává pocit intimity.
  • Sklenka sektu zase díky bublinkám rozvazuje jazyk a brání stydlivosti.
  • Červené víno přináší smyslný zážitek už při samotném pití, zvyšuje sexuální touhu a díky látce resveratrol snižuje riziko srdečních onemocnění. A když je spokojené srdce, sexuální touze již nic nebrání.

Vyhněte se:

  • přejídání: před vášnivou nocí si pamatujte, že nemusíte sníst vše, co naservírujete na talíř. Navíc kromě možného spánku po přejedení mohou přijít i žaludeční potíže.
  • stresu: jeden z mnoha zabijáků sexuální touhy…na sv. Valentýna se určitě nepoddávejte problémům, např. v práci. Raději zkuste relaxovat. Může vám pomoci třeba společná koupel.
  • únavě: zkuste se pořádně vyspat a odpočívejte, aby na vás předčasný spánek nemohl zaútočit…nepokoušejte se dohnat před přípravou večeře, co jste nestihla. Nechte to na další den, svět se nezboří.

A hlavně nezapomeňte, že svátek Valentýna můžete klidně hodit za hlavu a příjemný láskyplný den si udělat kdykoliv v roce!

Tip KAFE.cz