Jak poznáte, že má milenku, se dozvíte v galerii.

Seladon

Pracuji jako prodavačka v luxusním butiku, kam obyčejní smrtelníci nakukují jen přes výlohu a po zjištění ceny za hedvábný šátek v řádech tisíců protočí panenky a posměšně si odfrknou. Mám skvělé a klidné místo, parádní kolektiv i mzdu, na kterou si se střední školou nemohu stěžovat. Jedno ospalé odpoledne se otevřely dveře a vešel na první pohled sebevědomý muž v padnoucím obleku. Bylo vidět, že v podobných obchodech je jako doma a rozhodně nestrádá. Neměla jsem v úmyslu lapit boháče, v oblasti vztahů jsem upřednostňovala porozumění a schopnost vzájemně se rozesmát, ale tenhle exemplář mě skutečně zaujal.

Pro mou ženu

Zamířil k regálu s kabelkami a začal je zkoumat. Nesměle jsem se přiblížila a nabídla mu pomoc s výběrem. Nebyl to žádný upjatý zbohatlík, ale vřelý a přátelský muž, který mě svým úsměvem dostal do kolen. Vyprávěl, vtipkoval a ani se moc nesnažil skrývat, že jsem ho zaujala. Nedělala jsem si plané naděje a soustředila se na prodej. Kabelku kupoval pro svou ženu a moje plány, které jsem začala v záchvatu zalíbení spřádat, vzaly okamžitě kramle. Přesunula jsem se k pokladně, on nervozně poklepával připravenou kreditkou. Ještě než stačil přiložit kartu k terminálu, pozval mě do nedalekého baru na drink. S vidinou příjemného odpoledne jsem souhlasila. Nenapadlo mě, že by z toho mohlo být něco víc.

Obrat

Ten den se toho událo až až. Utáhl mě na klišé a ohranou romantiku, kterou bych jinak opovrhovala. Ale byla jsem pevně sevřená ve spárech jeho sladkých řečí a nedokázala se vzepřít. Z baru jsme se pomalu přesunuli k němu do bytu, kde po manželce nebyly ani stopy. Tu noc jsme usnuli až nad ránem a probudila mě pořádná morální kocovina. Má přece ženu!

Cítila jsem se hrozně a začala pátrat po detailech. Řekl mi, že kabelku šel koupit jako chabou omluvu za své opakované nevěry. Žena už s ním nebydlí, ale na moment po ní zatoužil a chtěl jejich rozpadající se manželství zachránit. Taška od nás z butiku byla pohozená hned za vchodovými dveřmi a mně bylo jasné, že ke své majitelce nikdy nedorazí.

Smyslů zbavená

Nejsem zamilovaná do něj, ale do luxusu, kterým mě zahrnuje. Vím, že mi není věrný, ale jsem si vědoma své hezké tváře a schopnosti být koketkou. A to mi za večeře ve vyhlášených restauracích, drahé šperky a dovolené ve stínu palem stojí. Alespoň prozatím.