Slepá

Katie Walker byla obyčejná holka. Veselá, přátelská a zamilovaná. Na očích ale měla růžové brýle a neviděla spoustu varovných signálů, které ji měly napovědět, jak moc je její vztah toxický. Kdyby tušila, že jen o vlásek unikne smrti, odešla by hned. Krátce po sestěhování se její partner změnil a chtěl ji mít jen pro sebe. Určoval, s kým se smí bavit, omezoval její kontakt s rodinou a rozhodoval o tom, kam a kdy půjdou. Všechno skrýval za nehynoucí lásku a touhu být pořád s ní. Věřila mu.

"Proč budeš marnit čas s kamarádkami, když mám volno v práci?"

"Tvoje matka mě nemá ráda. Víš, jak mi je, když s ní trávíš čas? Trnu hrůzou, že tě proti mně naočkuje."

"Jsem tak šťastný, že jsem tě našel. Chci s tebou trávit každou minutu!"

Katie se postupně vzdávala své vlastní identity a žila život svého přítele. Když se jednou odhodlala a sešla se v jeho nepřítomnosti s kamarádkou, čekalo ji peklo. Na tři dny ji zavřel do komory, aby ji potrestal. Ani to Katie neotevřelo oči, se sklopenou hlavou se mu omluvila a přetrhala všechny vazby s okolním světem, aby svému partnerovi dokázala, jak moc ho miluje.

Do stejné řeky

Snažil se ji omezovat a mít jen pro sebe, Katie ale měla svou hlavu a po dramatické hádce sebrala odvahu a odešla. Několik týdnů ji prosil a žádal o odpuštění. Našel si lepší práci a začali spolu opět randit. Bral jí do kina, na dlouhé procházky, smáli se spolu. Byl jako vyměněný a Katie ho nepoznávala. Nabyla dojmu, že potřeboval klepnout přes prsty, aby se probral. Když jí nabídl setkání s jeho kolegy z práce, neváhala. Ještě nikdy to neudělal a bylo jí jasné, že je to pro něj těžký krok. Skvěle se bavili. Den se blížil ke konci a on navrhl, aby se stavili u něj doma, kam přijdou jeho přátelé. Cítila ten hřejivý pocit a znovu mu uvěřila.

Život na vlásku

Domů jeli hodinu vlakem a celou dobu si povídali. Nevzpomínali na to, co bylo, ale plánovali a hleděli do budoucnosti, kde oba zase tvoří spokojený pár. Jakmile přijeli domů, změnil se. Byl roztěkaný a nesoustředěný. Jeden z kamarádů si ho vzal stranou a řekl mu, že Katie a všechny ostatní svým chováním děsí. Naštvaný vyběhl ven a vší silou Katie uhodil do obličeje. Všichni se je od sebe snažili odtrhnout, ale marně. Víc si dívka nepamatuje. Probrala se až po příjezdu záchranné služby a policie. Věděla, kdo jí to způsobil, ale nechtěla uvěřit a bránila ho. Strážci zákona ale měli jasno a vzali ho k výslechu. V nemocnici se lékaři nestačili divit. Katie myslela, že to bude jen zlomený nos a podlitina pod okem, ale následky běsnění jejího přítele byly mnohem horší. Měla tříštivou zlomeninu lícní kosti a nadočnicových oblouků, čelisti a lebky. Jako první si dávala za vinu, že jeho zkrat v chování musela něčím způsobit, ale když viděla svůj znetvořený obličej, zmocnila se jí hrůza, s kým žila. Došlo jí, že ji mohl zabít.

Pomoc druhým

Stále nemůže cítit vůni čerstvě posekané trávy a každá rána ji vyděsí, ale dokázala se oklepat a najít lásku. Bylo pro ni těžké uvěřit. Se svým druhým mužem je ale skutečně šťastná. Založila si vlastní kosmetický salon a organizaci, kde dává rady lidem, kteří mají co do činění s násilím ve vztahu. Sdílí s nimi svůj příběh, dodává odvahu, nabízí zázemí, vymýšlí triky a fígle, jak agresory přelstít. Za svou práci získala mnohá ocenění a její aktivity zaznamenala dokonce i britská královská rodina.