Okouzlil mě

„Marka jsem potkala při vyzvedávání dcery ze školky. Byli jsme si sympatičtí, zašli jsme si na pohár do cukrárny a od té doby se scházíme. Je ženatý, víc než intimnosti ode mě nechce, což mi na rovinu řekl, a přiznám se, že ani já už si domů nechci tahat chlapa. Ale abych se dostala k jádru věci – nabídl mi milenecký vztah s výhodami,“ svěřuje se v úvodu svého mailu Kamila. Nejdřív jeho nabídku odmítla, ale Marek nepřestal s námluvami, a ona podlehla jeho kouzlu.

Korunky potřebuji

„Je to charismatický, chytrý chlap, který ví, co od života chce. To se mi líbí a vzrušuje mě to. Můj bývalý byl jeho úplný opak, docela jsem si s ním protrpěla. A ty výhody navíc nejsou jenom pro mě, ale týkají se i mých dětí,“ říká dál Kamila, která své děti díky tomu vzala poprvé na dovolenou k moři.

Kamarádka mě odsoudila

Když se Kamila svěřila své nejlepší kamarádce, nečekalo ji nic milého. Kamarádka jí řekla, že je štětka a že by se do toho rozhodně neměla pouštět. „On je mi ale hodně sympatický. Není to jen kvůli penězům. Chyběl mi dotyk a něha a samozřejmě vzrušení, peníze a dárky jsou prostě takovým plusem navíc,“ snaží se své chování v e-mailu naše čtenářka odůvodnit. Dodává, že by v takovém případě musely být snad všechny ženy „lehké děvy“. „Ptáte se, proč si to myslím? No která žena od svého partnera někdy nedostala dárek, že? A která z nás si něco někdy nevymohla právě stykem? Jenže se o tom otevřeně nemluví, a proto ony lehké holky nejsou a já jsem. Nedělám to přece jen pro sebe, nestojím někde u silnice, jen využívám nabídky milého chlapa.“

Rodinu mu nerozbíjím

Kamarádka Kamile také vyčetla, že rozbíjí rodinu, kde je malé dítě. „Marek mi řekl, že jeho žena s ním vůbec nespí už pěkně dlouho. Miluje ji a ona jeho také, ale prostě nedává mu vše, co potřebuje,“ vysvětluje Kamila a dál dodává, že jí Marek na rovinu řekl, že rozbít rodinu nechce, ale je přepracovaný a potřebuje si ulevit i v sexuálním životě. „Není to tak lepší pro rodinu? Že si za intimnosti zaplatí, ale od manželky neodejde?“

Pohled odborníků

Podle psychologů nejde přímo o nabízení svého těla za peníze – není to prostituce. Jde o určitý druh domluveného vztahu – muž macho (podnikatel), žena na okrasu (zlatokopka). A co oba k tomu vede? Pro muže je to nejjednodušší cesta, jak samotného sexu docílit bez zbytečného kroužení kolem. Jde také o určitý druh ochrany, protože takový se očekává, že žena, se kterou má daný muž milostný poměr, nebude chtít od vztahu víc a peníze jí tak trochu „zacpou pusu“, která by o milostné avantýře mohla říci manželce.

A jak to mají ženy?

Za prvé žena, i když si to nepřizná, může po plnohodnotném vztahu podvědomě toužit a je tak ochotna splnit muži každé přání, aby u něj stoupla v ceně. Na druhou stranu jde také o matku-samoživitelku a jak jistě všechny ženy potvrdí, mateřský pud je silnější než cokoli na světě. Matka je schopna se pro své dítě rozdat, a dokonce se i prodat.

Neměnila bych!

„Já se mám nyní fakt skvěle. Nic mi nechybí. Užívám si sexu, jezdím s Markem nakupovat do zahraničí, dostávám šperky a dárky. Moje děti mají nové oblečení, konečně pořádné boty. Už prostě neživořím. Vím stoprocentně, že s někým jiným, nesympatickým bych do toho nešla, ale Marek je jiný a já si to vyloženě užívám. Jen mám strach, abych se nakonec nezamilovala,“ dodává Kamila.