Milá čtenářko,

staří Řekové posly špatných, byť pravdivých zpráv popravovali, takže kurýrům leckdy nezbylo než kolem nepříjemného poselství dělat diplomatické
rituální tance.

  • Ale já to risknu a zformuluju nahlas to, na co se bojíte třeba jen pomyslet: Vaše dcera se stala objektem sexuálního zájmu Vašeho přítele a dobré konce to vzít nemůže.

Nic na tom nemění fakt, jestli přítel je, nebo není pedofil. Kdyby Vaší dceři nebylo dvanáct, ale třeba osmnáct, byl by to sice o něco menší průšvih, ale chtěla byste dál udržovat vztah s takovým chlapem?

  • Napsal jsem, že to, co se děje, dobré konce vzít nemůže. A ať se na to dívám z jakékoli strany, tak nejlepší ze všech špatných konců bude ten, když vezmete věc rázně do svých rukou a uděláte všemu přítrž.

Nejsem si jist, je-li na místě rada typu „promluvte si s přítelem“. Tedy udělat byste to určitě měla - ale ne proto, abyste ho přemlouvala, ať nešmíruje dceru a všímá si radši Vás, ne proto, abyste se snažila dobrat jeho sexuálních preferencí, ale abyste mu řekla, ať se odstěhuje a vystoupí vám oběma ze života.

  • Vím, bude to bolet, dokonce hodně. Ale pořád je to lepší než zvolit pomalé a ve výsledku ještě bolestivější vyhnívání rány, která tu už jednou je. A kdyby se nakrásně nějak zahojila, jizva, co po ní zůstane, se bude ozývat nejen za deštivých dnů.

Teď mě za ty špatné zprávy klidně zabijte. Ale stejně Vám, milá čtenářko, přeju hodně síly a odvahy udělat správné rozhodnutí.