Slepá ulička

Před sedmi lety mě manžel dohnal k rozvodu. Po svých čtyřicátých narozeninách rezignoval a téměř ze dne na den se z něj stal pecivál, povaleč a zapřísáhlý skuhral. Neměla jsem chuť ho přemlouvat a dívat se na jeho kyselý obličej, když jsem ho náhodou donutila dělat mi něco po vůli. Děti akorát opouštěly hnízdo a já neměla v úmyslu strávit dvacet let do důchodu s mrzoutem a zalezlá doma.

Nádech

Masérský kurz splňoval všechny mé požadavky, abych se mohla opět zhluboka nadechnout. Na každou lekci jsem chodila perfektně připravená, četla jsem a studovala, v kolektivu nadšených lidí jsem byla ve svém živlu. Když se lidé kolem mě dozvěděli, co mám za lubem, ještě před zakončením kurzu si u mě rezervovali masáž. Jakmile jsem při krátké ceremonii obdržela certifikát o úspěšném absolvování, začala jsem podnikat další důležité kroky. Koupila jsem si masérské lehátko, zásobu ručníků, olejů a vonných tyčinek.

Jen masérka?

O dva měsíce později jsem otevřela své skromné studio a přivítala první zájemce. Doteky, masáže i rozhovory byly ze začátku nesmělé, ale po týdnu jsem získala potřebné sebevědomí a vše šlo jako po másle. Chodily ke mně převážně ženy, některé si mě vyhledaly samy, jiné dostaly doporučení a dobré reference. Jednou nebo dvakrát do měsíce se u mě objevil muž. Nebyla jsem stydlivka, puritánka ani vůči nim předpojatá, ale ze začátku mě jejich přítomnost uváděla do rozpaků. Myslím, že tyto pocity byly oboustranné. Možná byli nesví, že se jich dotýká atraktivní žena, a tak házeli jeden nejapný vtip za druhým a měli směšné sexuální narážky. Snažila jsem se je nevnímat, ale měla jsem své potřeby, které mě už omrzelo řešit doma o samotě. A tak jsem podlehla. Jednou, dvakrát, pravidelně.

Konec v nedohlednu

Už to trvá téměř šest let. Přes den mě navštěvují ženy s úpornou bolestí zad a ztuhlou krční páteří, po setmění přicházejí muži hledající pochopení a náruč vášnivé masérky. Vím, že svým chováním balancuji na hraně. Vím, že o mě kolují pomluvy. Vím, že se snažím dohnat dlouhé roky ve vyčpělém manželství. Momentálně mám ale všechno, co si jen žena mého věku může přát - přátelství, kariéru, peníze a nefalšovaný zájem mužů.