Když se Hunter narodila, byl to pro rodiče šok. Otec Mark vzpomíná: "Při pohledu do postýlky jsem nemohl uvěřit tomu, že je to moje dítě. Těhotenství mé ženy bylo v pořádku, nikoho nenapadlo, že se dcera narodí nemocná." Dodnes je ale své dceři velkou oporou a stará se o ni, jak jen mu síly stačí. Maminka Hunter už bohužel zemřela, vždy se ale snažila své dceři vštípit myšlenku, že není důležité, jak člověk vypadá, ale důležité je, jaký je.

Nemoc, kterou Hunter trpí, je ichtyóza, a to bohužel v její horší podobě. U některých nemocných není nemoc na první pohled patrná, jiní se ale nedožijí ani školního věku, nebo dokonce při nejtěžší formě umírají pár hodin po porodu. Hunter doufá, že se jí podaří dožít vysokého věku a stane se nejstarší přeživší s ichtyózou.

Prohlédněte si galerii, najdete v ní fotografie Hunter z dětství, ze současného života a také odpověď na to, zda nemoc může napadnout i vaše dítě.

Co je ichtyóza

Ichtyóza je řada genetických poruch kůže charakterizovaných suchou a šupinatou pokožkou. Vyskytuje se na celém světě a postihuje populaci všech ras, věku a pohlaví. Není nakažlivá. Není způsobena bakterií, virem, ani choroboplodnými zárodky. Obvykle nebolí, péče o pokožku je ale náročná a každodenní. Na nemoc neexistuje žádný lék, neustále se však toto onemocnění zkoumá. Cílem v péči je hlavně hydratovat kůži! Osvěžováním termálními vodami, promašťováním, tekutinami zevnitř, důležitý je dostatečný příjem vody.