Lidé si odnepaměti libují v horoskopech, numerologii, astrologii. Každý je zvědavý na to, co se o sobě může dočíst. Je proto logické, že i dělení lidí podle krevních skupin vyvolalo velkou vlnu zájmu. Pokud víte, jakou máte krevní skupinu, můžete se o sobě dozvědět následující.

Áčkaři jsou puntičkáři

Tak například lidé, kteří mají krevní skupinu A, jsou prý citliví perfekcionalisté, lidé s krevní skupinou B jsou zase excentrici a egoisti, AB mají tajnůstkáři a nevypočitatelní jedinci a konečně 0 proudí v žilách zvědavým, velkorysým, ale také tvrdohlavým osobám.

Trochu se to vymklo z rukou

Původně celkem vtipný a neškodný způsob, jak ukrátit volný čas, se změnil na jakousi nezdravou formu kastace. V Japonsku už mluví o tzv. Bura Hara (řazení podle krevní skupiny). Tady už začíná být konec legrace. Vždyť podle krevní skupiny si začínají hledat zaměstnavatelé své zaměstnance!

Krevní hysterie v Japonsku

Dělení podle krevních skupin proniklo v Japonsku i do populární herní konzole Nintendo. V supermarketech si ženy mohou koupit tzv. krevní taštičky, jejichž obsah je přizpůsoben dané krevní skupině. Vznikají nové seznamovací agentury, které seznamují lidi na základě jejich krevní skupiny. Některé školky dokonce podle krevních skupin rozřazují děti. Krevní skupinou se na své webové stránce chlubí japonský ministerský předseda.

Názor odborníků: Zavání to rasismem!

A co na to psychologové? Ti jen nevěřícně kroutí hlavami: „Na to, jakou má člověk krevní skupinu, mají vliv proteiny. Krevní skupina tedy v žádném případě nesouvisí s jeho osobností. Tohle je pseudověda. Řazení lidí podle krevních skupin svým způsobem připomíná rasismus,“ říká japonská psycholožka Satoru Kikuchi.

Kafe.cz zjistilo: Jací jsou lidé podle krevních skupin?

Skupina 0

Jací jsou: Tito lidé jsou odolní vůči stresu, rychle se přizpůsobují. Jsou optimističtí, zvědaví, neradi se nudí a mají chuť riskovat. Mezi další kladné vlastnosti patří komunikativnost a srdečnost.
Vztah k lásce: Lidé se skupinou 0 bývají věrní, u partnera hledají bezpečí.
Jakého hledat partnera: Ideální pár by měla tvořit žena se skupinou 0 a muž se skupinami A, nebo AB. Naopak nevhodný je partner se skupinou B.

Skupina A

Jací jsou: Na první pohled jsou klidní a vyrovnaní, ale nesnášejí náhlé změny. V tom případě jsou nejistí a nervózní. Jsou také impulzivní, často vybuchují. Jde o velké individualisty, kteří se neradi podřizují a poslouchají druhé a bývají pěkní puntičkáři.
Vztah k lásce: Lidé se skupinou A jsou poměrně komplikovaní, umějí bezmezně milovat, ale i nenávidět.
Jakého hledat partnera: Žena se skupinou A tvoří ideální pár s mužem se skupinou 0, nebo B, ale ne s AB.

Skupina B

Jací jsou: Lidé se skupinou B jsou trpěliví a praktičtí. Jsou psychicky odolní a nesnášejí chaos. Jsou dominantní, egoističtí a cílevědomí, jde o rozené vůdce, kteří se neradi podřizují.
Vztah k lásce: Jsou hodní a starostliví, avšak pouze tehdy, když doma vládnou a partner se jim podřídí.
Jakého hledat partnera: Ženy se skupinou B by si měly najít muže se skupinami A, nebo AB, ovšem nikoli s 0.

Skupina AB

Jací jsou: Skupina AB je velmi vzácná, mají ji pouze 4 % populace. Tito lidé jsou plní vnitřních rozporů, z euforie rychle přecházejí do deprese. Jsou upřímní a přátelští, ale často jim chybí pocit zodpovědnosti. Touží po vědomostech a vysokých ziscích.
Vztah k lásce: Díky nevyváženosti se často zamilují i odmilují, dokáží být také nevěrní a sami také nevěru dokáží odpustit.
Jakého hledat partnera: Ženy se skupinou AB vytvoří ideální pár s mužem se skupinou 0 nebo B, vyhnout by se měly těm se skupinou A.