Erotické pomůcky jsou staré jak lidstvo samo. Rozhodně nejde o moderní vynález. Historici se domnívají, že "sexuální hračky" si lidé vyráběli už před více než 30 tisíci lety před naším letopočtem. My jsme pro vás připravili průřez historií sexuálních pomůcek. Občas zřejmě neuvěříte, co byly lidé schopni pro své vzrušení použít.

Například ve staré Číně, kde byla sexualita na vysoké úrovni, měli tvůrci erotických pomůcek plné ruce práce. A dokázali si poradit i s náročnou objednávkou. První kroužky na penis vytvářeli z víček koz, kterým ponechali řasy. Kroužek měl tak dvojí použití: podporoval mužovu erekci a zároveň stimuloval partnerčin klitoris.

Mohlo by vás také zajímat:

Po vynálezu elektřiny erotické pomůcky získaly další rozměr. Už nebylo potřeba je pohánět rukou a odvádět tak pozornost od svých vlastních pocitů. Ovšem první elektrické vibrátory byly ve velikosti skříně a také byly velmi hlučné.

Za nejdražší erotickou pomůcku je považován vibrátor vyroben v roce 2011, jeho cena se pohybuje kolem 300 000 Kč a to proto, že je vyroben z 24 karátového zlata.

Další zajímavosti z historie sexuálních pomůcek najdete v naší galerii.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku.