Chodím k psychologovi Mám pocit, že jsem naprosto ztratila vlastní identitu. Tak dlouho jsem se snažila vyhovět partnerovi v tom, jak mám vypadat, co mám nosit na sobě a co dělat, až se ze mě stala úplně jiná bytost než na začátku vztahu.

Ještě horší to začalo být, když jsem se s Jirkovou bývalkou setkala osobně. Bydlí ve větším městě nedaleko vesnice, kde jsme si s přítelem zařídili domek. Minulý měsíc se k nám ale naprosto nečekaně přihlásila v supermarketu, když jsme vyrazili na předvánoční nákupy. Zůstala jsem stát jako opařená. Vypadaly jsme jako sestry! Ukázalo se dokonce, že mám na sobě její oblečení, o kterém mi Jirka řekl, že mu ho přenechala sestra. Trapnější chvilku, než když ona překvapeně zavolala: „Tuhle košili jsem si přece koupila v Paříži!“ jsem nezažila. Jirka vypadal, jako kdyby se měl v příští vteřině propadnout do země.

Helena si prožila pernou chvíli. Co jí na to řekl Jirka?



Doma jsem na Jirku uhodila a zjistila, že oblečení nechala ve skříni Jitka, když se od přítele před lety odstěhovala. Nechápu, jak mi mohl takhle lhát, a mám pocit, že už ho nechci ani vidět. Odstěhovala jsem se k rodičům a přemýšlím, co dál. Mám od něj desítky nepřijatých telefonátů i SMS. Jak bych mu ale mohla kdy věřit, že má rád opravdu mě a ne náhradnici své první lásky, kterou ze mě nenápadně udělal?

Proč se Helene nechala dobrovolně proměnit?



Problém je v tom, že jsem tak poddajná. Během dvou let našeho vztahu jsem se snažila co nejvíc se mu zavděčit a líbit. Když mi navrhnul, abych si obarvila vlasy na tmavší odstín, udělala jsem to. Když chtěl, abych nosila to oblečení, vyhověla jsem mu. Nezbystřila jsem ani v okamžiku, kdy mi ukazoval bývalku na fotkách a sem tam utrousil, jak byla báječná. Jasně, žárlila jsem, ale on mě vždycky schoval ve svém objetí a řekl mi, že ona je nenávratně pryč a teď má mě.

Jak Helena krizi ve vztahu vyřešila?



Našla jsem si psychologa, aby mi pomohl utřídit myšlenky a hlavně pojmenovat, v čem jsem sama udělala největší chybu. Vlasy jsem si odbarvila na původní světlý odstín a odnesla si pouze svoje věci. Rovnou jsem si asi za deset tisíc nakoupila úplně nové oblečení, Taky jsem se vyspala nezávazně s jedním fajn chlapíkem, kterého jsem potkala u kamarádky. Vypadal, že se mu moc líbím přesně taková, jaká jsem.

To zní jako z Bridget Jonesové, že? Já ale pořád myslím na Jirku. Neměla bych mu dát ještě jednu šanci?

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!

ČTĚTE TAKÉ: Johana (36): ALKOHOL mi pomáhá řešit PROBLÉMY