Nejen ženy, ale i muži předstírají orgasmus. Průzkumy dokonce tvrdí, že to alespoň někdy udělá až každý čtvrtý! Většina těch, kdo vyvrcholení předstírají, by zasloužilo Oscara za herectví. Jsou totiž tak dobří, že to partnerka ani nepozná. Pokud ale muž předstírá orgasmus pravidelně, je pravděpodobnost, že vše praskne, velká. Když se to do té doby nic netušící žena dozví, problém je na světě, cítí se strašně: je neschopná a nestačí mu v posteli!

Každý 4. muž někdy předstírá orgasmus!

  • 25 % mužů přiznává, že někdy předstíralo orgasmus.
  • 18 % mužů uvádí, že orgasmus předstírá opakovaně.
  • Dva muži ze sta přiznávají, že orgasmus předstírají vždy.

Předstírá orgasmus. Cítím se neschopná!

„Nikdy by mě nenapadlo, že muži mohou předstírat orgasmus. A umí to skutečně dokonale. U partnera jsem na to přišla náhodou – bylo mi divné, že nikdy nevyvrcholí uvnitř, vždy ho chytí do ruky a utíká do koupelny. Udeřila jsem na něj a on se přiznal. Předstírá orgasmus, protože má problémy s erekcí. Prý se stydí za to, že mu během milování začne měknout, tak radši vyvrcholení rychle předstírá. Šokovalo mě to. Cítím se neschopná, když ho nezvládnu uspokojit,“ popisuje Helena (26).

Důvod: Problémy s erekcí, ale i únava

Problémy s erekcí jsou nejčastějším důvodem, proč se muži uchylují k předstírání orgasmu. Bojí se, aby si partnerka nevšimla jejich neúspěchu, a tak to rychle – a většinou velmi zdárně – maskují. Druhým nejčastějším důvodem je, že jsou unavení, na sex se moc necítí, a přitom chtějí vyhovět ženě nebo nedat najevo, že potřebují odpočinek. V tomto případě jde ale většinou o občasné předstírání. První případy jsou mnohem horší – muži orgasmus předstírají pravidelně, a navíc problém s erekcí většinou skrývá zdravotní problémy.

Orgasmus předstírám, když nemám náladu!

„Orgasmus občas předstírám, ale ne proto, že bych měl problém. Někdy toho mám za celý den dost a na sex nemám náladu. Jenže partnerka je při chuti, a tak ji nechci zklamat. Ale já mám jiné myšlenky, jsem přetažený a sex chci mít rychle za sebou. Řeším to jednoduše – předstírám orgasmus, partnerka je spokojená a já mám klid,“ říká Pavel (35).

Na předstírání mají muži fígle!

Na předstírání orgasmu mají muži nejrůznější fígle. Tím nejoblíbenějším je milování s kondomem, který pak rychle sundají a schovají a partnerka si ničeho nevšimne. Stačí k tomu jen herecká etuda se zrychleným dýcháním, případně výkřikem. S tímto případem se setkala i Lucie (29). „Bylo mi divné, proč můj partner kondomy po sexu hned balí do sáčku a vyhazuje. Párkrát jsem balíček otevřela a zjistila, že kondom je úplně suchý, žádné sperma v něm nikdy nebylo. S partnerem jsem se kvůli tomu pohádala a nakonec rozešla. Nedokázal mi vysvětlit, proč to dělá, a mě to urazilo,“ říká.

Další trik: Papírové kapesníčky

Triků, jak se neprozradit před partnerkou, mají muži více. Pokud kondom nepoužívají, mají vždy po ruce balíček papírových kapesníků. Při předstíraném vyvrcholení z partnerky rychle vystoupí a hned se začnou utírat. Použitý kapesníček rychle spláchnou do záchodu a žena se nic nedozví.

Předstírá orgasmus. Mám to řešit?

Pokud přijdete na to, že váš partner orgasmus předstírá, vůbec vás nemusí přepadat pocit viny ani méněcennosti. Neznamená to, že byste byla špatná v posteli nebo ho nedokázala uspokojit. Stává-li se to jen občas, nechejte to být. Každý někdy nemáme svůj den. V případě, že se z předstírání stane pravidlo, je na čase to začít řešit. Partner by neměl otálet s návštěvou lékaře, protože za problémem s erekcí mohou být i vážné zdravotní potíže.