Jak jsem z jejího dopisu pochopila, Alici je 33 let a je sama. Odhadla bych ji na ženu s podobnými „nároky“ jako mám já, Anna, mé kamarádky, kolegyně…Tedy jako „velmi náročnou“ ženu, která má určitě spoustu aktivit, chce partnera na své úrovni a jejím cílem není vařit denně teplou večeři (ano Matesi, všechny víme, že by to naším cílem být mělo, ale najdou se i „černé ovce“)?. Nebo se pletu a Alice je puťka, které je celkem jedno, koho potká, hlavně když to bude „slušný kluk, který se o ni a rodinu postará“? Nemyslím si, odhaduju možnost 1. Tak jsem si dovolila i já Alici napsat o svých zkušenostech a přidat pár rad…

Milá Alice,

O seznamování na internetu (a nejen o něm, zkusila jsem i jiné formy seznamek), vím já a spousta čtenářek Kafe.cz své. Mnoho z nich se internetu zastává, téměř každá zná ve svém okolí někoho, kdo se přes net seznámil a má teď úžasný vztah. I já znám pár lidí, kteří se přes internet seznámili, někomu to vyšlo, někomu ne. Myslím, že vše je věcí náhody. Bohužel na internetu se těžko odhadnou sympatie, fotka o ničem moc nevypovídá – někdo je třeba extrémně fotogenický, umí retušovat apod., jiný naopak, někdo umí skvěle psát (teď nemyslím gramatiku), jiný naopak… a vše se stejně odhalí až při osobním setkání. Ženská, která ví, co chce, je soběstačná, nedej bože dělá kariéru a ještě si sama aktivně hledá partnera, ta to bude mít vždycky těžší.

Alice, ale nezoufej a nevzdávej to!

Radím neupínat se jen na jeden způsob seznamování a nesedět u internetu „24 hodin“, vyjdi do ulic. Určitě je dobré využívat všech způsobů. Jednou za čas projet webové seznamky (co kdyby náhodou), na ulici koukat kolem sebe (pokud špatně vidíte a nechcete stále nosit brýle, jako třeba já, tak je to docela těžké, ale zase je možnost, že do toho pravého při své „slepotě“ vrazíte?), chodit do barů, na diskotéky, výstavy, do fitka.., a když se ti někdo líbí, oslov ho. V dnešní době už totiž heslo MUŽ DOBYVATEL neplatí. A i když s tebou ten daný kluk nebude chtít chodit (třeba už je zadaný, nejsi jeho typ...), můžeš získat fajn kamaráda, který tě seznámí se svými dalšími kamarády a třeba najdeš toho pravého mezi nimi.

Možná si říkáš, to mi radí ta pravá, když je taky pořád sama, ale věř mi. Sedávej panenko v koutě je už taky passé.

Držím palce.

Hanka

P.S.: Díky MUŽI (míním Názor muže v Tématu vpravo nahoře na tomto webu, kterým je v současné době pan Hlaváč), že za nás vyzkoušel dát inzerát a odhalil nejhorší děsy internetových seznamek. V minulém příspěvku jsem chtěla udělat něco podobného, ale bylo mi jasné, že jako ženě by mi to u panů tvorstva moc neprošlo, tak jsem couvla. Takže díky.