Jaké fígle ženy používají nejčastěji a co na ně říkají sami oběti – muži? Čtěte dál…

Hlavně nenápadně

Zpověď Kamily (27 let)

„Nutit k něčemu chlapa je cesta do pekla – to tvrdila moje mamka. Na Dana jsem šla úplně jinak. Za prvé jsem se snažila být co nejvíce u něj doma. Pokaždé jsem si u něj nechala nějaké věci, trička nebo kalhotky, takže jsem tam časem měla větší část svého šatníku. Praktikovala jsem to tak skoro půl roku, stále častěji, takže jsem tam brzy byla skoro každý den. Nakonec mi sám dal klíče od bytu.“

Proč to vyšlo podle mužů: Na všechno si časem zvyknete – že vám jde v autě zpátečka zařadit až na pátý pokus, že kočka čas od času rozcupuje záclony. Cílevědomá Kamila se obrnila trpělivostí a nenápadně se zařadila do Danova života, a to bez násilí a zbytečných scén.

Očividný nezájem

Kristýna (26 let)

„S Adamem jsem se seznámila na firemní párty, pozval mě na večeři. Odmítla jsem. To jsem zopakovala několikrát. Překvapovalo mě, že čím méně mu dávám najevo zájem, tím víc mě chce získat. Nakonec jsme si vyšli a bylo to fajn. Přesto jsem ho stále cíleně zanedbávala. Vídali jsme se nepravidelně. Časem mě prakticky poprosil, abych se k němu nastěhovala.“

Proč to vyšlo podle mužů: Adam má nejspíše slabost pro sebevědomé a vůdčí typy žen. Měl pocit, že o Kristýnu musí bojovat a dobývat jí, což mu vyhovovalo.

Společné zvíře

Alena (32 let)

„Nějakou dobu jsme s Petrem žili, přesto jsem neměla pocit jistoty. Pořád mi přišlo, jako bych u něj byla na návštěvě. Všechno se ale změnilo, když jsme si společně pořídili psa. To byl samozřejmě můj nápad. Bylo to takové naše miminko, o které jsme se spolu starali.“

Proč to vyšlo podle mužů: Jakmile něco vlastníte společně, ať už je to auto, nebo drahé vybavení bytu, jste ve vztahu pevně zapleteni. Pes, o kterého musíte společně pečovat a kterého oba milujete, je už jen krůček od závazku, kterým jsou děti.

Promyšlená taktika

Andrea (26 let)

„Po roce chození s Michalem jsem předpokládala, že se ke mně bude chtít nastěhovat. Jenže on stále bydlel u rodičů. Nejdříve jsem si mu postěžovala, že z mizerné výplaty stěží utáhnu drahý nájem. Dokonce jsem začala vařit, aby u mě měl teplé večeře. Pak jsem uzavřela koalici s jeho matkou, která také měla pocit, že by se měl pustit její sukně.“

Proč to vyšlo podle mužů: Andrea použila taktiku hráče šachu. Promýšlela si hned několik tahů předem. Aby eliminovala možnost prohry či patové situace, obrátila se na spojence z nejsilnějších – na Michalovu matku.

Argumenty a city

Ivana (27 let)

„V mém věku už ženská chce nějakou jistotu, kozí léta jsou pryč. Po pár měsících chození s Davidem už jsem skálopevně věděla, že je to ten pravý a chtěla ho k sobě připoutat! Nakonec jsem to zkusila přes rozum a city. A tak jsem mu týden co týden nenápadně říkala věty typu „Miláčku, vrátila jsem se od rodičů, mamka s taťkou trávili víkend spolu na zahradě a já si uvědomila, jak moc mi chybí zázemí“. „Ráda bych náš vztah posunula dál“. „Zlato, klidně bych ti vařila, škoda, že každý bydlíme jinde“. David nakonec kapituloval.

Proč to vyšlo podle mužů: David je typ muže, který to má v hlavě dobře srovnané. Ivana proto použila vražedný koktejl zdánlivě rozumných argumentů opepřených lehkým citovým nátlakem.