Každý třetí člověk se čas od času podívá partnerovi do mobilu. Na to přišli vědci v Anglii. Jejich australští kolegové zase zjistili, že každé desáté manželství se rozpadne kvůli slídění v mobilu. Čtení cizích zpráv přitom nemůže přinést nic pozitivního, jen výčitky, hádky a slzy. Průzkumy také ukazují, že častěji slídí ženy, tak si pojďme ukázat čtyři nejběžnější situace z jejich pohledu.

SCÉNÁŘ 1

Partner je ve sprše, vy neodoláte, potají mu seberete telefon a hltavě čtete. Ale ouha, jen samé neškodné zprávičky. Muž na nic nepřijde, ale vy se nemůžete zbavit výčitek, že jste mu nevěřila, byla paranoidní a narušila mu soukromí.

SCÉNÁŘ 2

Jeho mobil je ve vašich rukou, máte jen několik minut, než se muž vrátí z toalety, ledničky nebo od souseda. Ve spěchu čtete seznam přijatých zpráv. Pak narazíte na několik vzkazů od záhadné ženy. Než je stačíte přečíst, partner je zpátky. „Děje se něco, miláčku?“ ptá se zamilovaně?

„Ne,“ odseknete a hlavou se vám honí otázky: Co je to za ženskou?

Milenka? Nebo jen dávná spolužačka?

Mám se mu zase vloupat do mobilu a přečíst si, co si píšou? Nedělám paniku zbytečně?

SCÉNÁŘ 3

V přijatých zprávách svého vyvoleného najdete vzkaz od své nejlepší kamarádky: „Ahoj, sejdeme se zítra v sedm, těším se, určitě to bude úžasné.“ Polije vás horko a s pláčem na krajíčku na toho nevděčníka udeříte. On vám ale udiveně odpoví, že chystali večírek na oslavu vašich narozenin. V háji je tak nejen překvapení, ale i partnerská důvěra.

SCÉNÁŘ 4

Najdete nezvratné důkazy o manželově nevěře, udeříte na něj a on se přizná. Jestli pak budete lepit vztah v poradně, nebo hned začnete házet mužovy věci z balkonu na ulici, už není podstatné. Tento text chtěl pouze ukázat pošetilost těch, kteří si myslí, že lustrování partnerova mobilu jim přinese něco dobrého. To, jestli vás má partner rád, nepoznáte v jeho telefonu, ale v tom, jak s vámi mluví, jak na vás hledí, jak si vás všímá či jak se s vámi miluje.