Padla další otázka na naší facebookovské stránce, která přinesla zajímavé reakce. Mohou se hodit!

Jak vás partner požádal o ruku?

Ze vzkazů čtenářek www.kafe.cz vyplynulo, že existují dva dny, kdy se pravděpodobnost žádosti o ruku zvyšuje: 14. února na svátek sv. Valentýna a 24. prosince na Štědrý den. Teoreticky je velká šance také na romantické dovolené.

Co praví bonton: Podle starých zvyklostí žádá o ruku muž ženu, nikoliv obráceně. Měl by vybrat přiměřeně klidné místo, aby ji neuvedl do rozpaků před veřejností. "Vybaven" musí být prstýnkem z bílého zlata s drobným kamínkem - briliantem. Nehodí se především perly, které symbolizují slzy. Při žádosti se sluší pokleknout na jedno koleno. Pokud dívka řekne ano, muž žádá o její ruku rodiče. Ti by se měli dozvědět o záměru dříve než ženichovi rodiče. Specializované servery uvádějí, že se ženich musí připravit i na velmi osobní otázky typu: "Kde budete bydlet?" nebo "Jak si představujte zabezpečení rodiny?"

Ze světa celebrit:

  • Nejdražší zásnubní prsten dostala zpěvačka Beyoncé od svého nynějšího manžela rapera Jay-Z. Osmnáctikarátový skvost stojí pět miliónů dolarů.
  • Herec Tom Cruise požádal Katie Holmesovou o ruku na vrcholu Eiffelovky v Paříži. Momentálně se rozvádějí.
  • Filmový Indiana Jones, herec Harrison Ford, poklekl na koleno v přeplněné restauraci na svátek sv. Valentýna a požádal o ruku svou dlouholetou přítelkyni Calistu Flockhart.
  • Prsten, který dostala od Brada Pitta Angelina Jolie, stál "jen" 250 tisíc dolarů. Ale Brad ho navrhnul sám a také dohlížel osobně na jeho výrobu.
  • Princ William schovával krabičku s prstenem po mamince Dianě (safír a 14 malých diamantů) půl dovolené v Keni. Na vrcholu jedné z tamních hor svou přítelkyni Kate požádal o ruku. To už měla dívka od jedovatého tisku přezdívku "Waity Kaitie" - "čekající Kačka".

Z vašich reakcí vybíráme:

Natálie D.: Na Maledivách si v chatce klekl k posteli, na které byl prstýnek v červeném srdíčku. Po šestiletém čekání jsem byla tak překvapená, že ze mne vypadlo "Ne, ne, no ne":-) pak teprve přišlo ano.

Vicky K.: Vyšla jsem nahá z koupelny a on klečel v obýváku s prstýnkem. Byla jsem taky mírně v šoku, bylo to po pěti letech chození. Myslím, že svatba bude za dalších pět let.

Hana T.: Mně na sv.Valentýna před sedmi roky a já pod vlivem poporodních hormonů řekla ano.

Janča K.: Byla jsem v osmém měsíci těhotenství, seděli jsme v naší oblíbené restauraci. Objednal vínko a s roštáckým úsměvem mi vtiskl do ruky růžovou krabičku ve tvaru dudlíka a v něm byl zasnubní prstýnek a zeptal se: "Vezmeš si mě?"

Musíte vidět: Nejromantičtější filmová žádost o ruku všech dob!

Andrea A.: Vkleče u nás doma...s krabičkou v ruce, ve které byl nádherný prsten... Jsme spolu už 12 let.

Jana Š.: V rádiu v písničkách na přání. On přejel kamiónem hranice ČR a já měla noční v pekárně v Olomouci... Už jsme svoji:-)

Mária Š.: V podstatě nijak a to byla chyba.

Eva R.: Koukám doma na tv a k večeru přijel s kytkou a prstýnkem... Poklekl a požádal o ruku, jsme spolu třináct let.

Eva N.: Mě požádal manžel o ruku na plese. Když kapela dohrála písničku, vzal si mikrofon a požádal mě o ruku a po půl roce jsme se brali...

Lucie D.: Po osmnácti letech společného žití jsme oba s rozumem šli do sňatku.

Irena D.: S kyticí v ruce. Krásný.

Mohlo by vás zajímat: Další články z rubriky "Čtenářky píší web kafe.cz"

Jak jsem poznala, že jsem těhotná.

Kde jsem se seznámila se svým partnerem.