Třetina žen trpí nedostatkem sexu a téměř polovina lidí je se svým milostným životem hrubě nespokojená. Patříte mezi ně? Pak vězte, že byste nedostatek sexu neměla brát na lehkou váhu – alespoň to tvrdí odborníci. Může mít totiž mnohem horší následky, než by se mohlo zdát. Ukázalo se, že může vést k řadě komplikací. Co tedy strádání v posteli může způsobit?

Mohlo by vás také zajímat: ON a SEX: 9 důvodů, proč mu nestojí nebo Deset tipů, jak vylepšit sex!

Obezita

Možná si říkáte, jak spolu sex a obezita souvisejí… Mnohem víc, než by se zdálo! Pokud totiž člověk není uspokojován v posteli, velmi často se obrátí k jídlu. A tak místo toho, aby odčerpával přebytečné kalorie, začíná ve velkém plenit lednici. Jídlo totiž působí jako přírodní antidepresivum a přináší vám pocit štěstí, a to díky endorfinům, které se vyplavují do těla. Díky tomu jsou právě potraviny hlavní náhražkou neuspokojivého anebo žádného sexu. Kila tak mohou jít velmi rychle nahoru a ze štíhlé ženy k plnoštíhlé je již jen krok…

Tip KAFE.cz

Stejné účinky jako jídlo, tedy onen pocit štěstí, navodí i pohyb a sport, i když trvá déle, než se do těla vyplaví hormony štěstí endorfiny. A tak rada odborníků zní: Nejste spokojena v posteli? Cvičte, tancujte, běhejte, cokoli, jen nekompenzujte starosti vyjídáním lednice.

Workoholismus

To, že si workholici sexu díky svému pracovnímu vytížení příliš neužijí, je víc než jasné. Jenomže vědci z Göttingenu se vytasili s překvapivým výzkumem – prý k workoholismu často vede právě nedostatek sexu. Je to údajně proto, že lidé, kteří nejsou spokojení v posteli, na sebe berou stále více pracovních povinností, aby zapomněli na svůj neblahý milostný život. Prý lepší než blbý sex je hodně práce, a tak si raději nějakou přiberou navíc.

Agresivita

Mnohem horší způsob, jak si vybít nedostatek sexu, je agresivní chování. A to se prý často projevuje na silnicích. Důvodem je, že lidé kteří si v posteli příliš neužijí, často reagují nepřiměřeně, a tak bývají agresivními řidiči. Právě tak si kompenzují to, co jim v ložnici chybí. Zdánlivá banalita, jako je nedostatek sexu, tak může ohrozit i bezpečnost na silnicích!