Mohlo by vás také zajímat: 6 kroků, jak lépe vycházet s kolegy nebo Jak sbalit chlapa na vánočním večírku

Období vánočních večírků se blíží a s nimi i řada nástrah. Mezi ty nejčastější patří kocovina a trapasy, které se stanou pod vlivem alkoholu. Jenomže je toho mnohem víc. Na uvolněné atmosféře vánočního mejdanu se to totiž může pořádně zvrtnout. Dřív, než se nadějete, skončíte v posteli s kolegou z práce a místo vánoční pohody s partnerem vás čekají výčitky, potíže a třeba i rozchod.

Kafe.cz zjistilo že:

  • Firemní večírky rádo navštěvuje jen 16 % zaměstnanců.
  • Třetina lidí vánoční večírky přímo nenávidí.
  • 21 % žen z těch, které podvedly partnera, tak učinilo právě na vánočním večírku.

Vánoční večírek: Sex s kolegou a rozchod!

„Loňský vánoční večírek v práci bych nejraději vymazala úplně. Skvěle jsem se bavila, a tak jsem si neodpírala ani alkohol. Opila jsem se a skončila v posteli se svým kolegou. Největší problém byl ale ten, že v naší. Přítel se ráno vrátil z práce po noční a našel nás tam. Nic horšího jsem ještě nezažila. Vyhodil nás oba, tak jak jsme byli, na ulici. Nahé! Pak mi poslal SMS, že se mnou končí. Bohužel kolega udělal totéž, a tak jsem na svátky zůstala sama,“ popisuje nezapomenutelný vánoční večírek Marta (32).

Co hrozí na vánočních večírcích

Nejrůznější trapasy, na které nikdy nezapomenou, zažila na párty většina lidí. A my víme, co všechno na takovém zdánlivě nevinném vánočním večírku hrozí.

  • To, že se opijete. Alkohol vánočním večírkům většinou vládne a když jej platí někdo jiný, lidé často neznají míru. Jenomže kontrolovat se vyplatí. Můžete totiž udělat věc, které budete do smrti litovat. Proto pijte střídmě, nemíchejte různé alkoholické nápoje a dopřejte si dostatek těch nealkoholických.
  • To, že se přejíte a bude vám zle. Spousta dobrého jídla. A zadarmo! Kdo by odolal? A tak návštěvníci večírků často celý den nejedí, a to jen proto, aby se večer pořádně najedli. Místo toho jim je zle a mají trávicí potíže. I zde platí – všeho s mírou.
  • To, že se ztrapníte. U večírků s organizovanou zábavou to hrozí více, než myslíte. Třeba když je povinným programem karaoke a vy vůbec neumíte zpívat. Anebo když vás ostatní nutí tančit a vy to nesnášíte. Či když někdo vymyslí nějakou úžasnou společenskou hru, nebo vyhrajete cenu ve velmi vtipné tombole. Trapasy na vánočních večírcích zkrátka hrozí v maximální míře!
  • To, že dostanete výpověď. Ne vždy se vyplatí pustit si pusu na špacír. A na vánočních večírcích pod alkoholovým opojením lidé na sebe často prásknou to, co pečlivě tajili. Pamatujte, že i stěny mají uši, a nestěžujte si na šéfa, když může zrovna stát za vámi. Nemuselo by se vám to vyplatit.
  • To, že skončíte v posteli s kolegou či šéfem. Až pětina žen, která podvedla partnera, uvádí, že k tomu došlo právě na vánočním večírku. A nezáleží na tom, zda šlo o rychlý sex s kolegou, nebo jste skončili v jednom bytě. Dejte si dobrý pozor. Ne vždy se ráno probudíte vedle příjemného kolegy, jaký byl večer předtím. A už vůbec nečekejte, že si takto zajistíte lásku na celý život. I když zázraky se dějí...