Chůze

Obrázek o svém protějšku si můžete udělat už při jeho příchodu.

Vzpřímený, klidný postoj: Prozrazuje zdravou dávku sebevědomí. Když navíc váš partner přichází pomalu, bude velmi rozvážný. Ne, od něj se nedočkáte zbrklých vyznání lásky. Ale když už to konečně řekne, bude to myslet vážně.

Příliš rychlé, krátké kroky: Váš miláček se na vás těší, ale možná se ještě trochu víc bojí, že u vás propadne. Rozhodně ho přivítejte úsměvem a ujistěte ho, že jeho přítomnost vám ke štěstí stačí.

Ruce v kapsách, sehnutá ramena: Prozrazují skleslost a obavy. Potřebuje povzbudit, nebojte se mu dát najevo váš zájem.

Pohled

Když se usadíte ke stolu, všimněte si, jaký pohled na vás vysílá.

Přímý pohled do očí: Takový kukuč vás příjemně ujistí o vaší přitažlivosti a rozhovor se ponese v intimním duchu. Takovému člověku se můžete bez obav svěřit se svými touhami, nezneužije jich.

Pohledy pod stůl: Ani nenápadné bloudění očima po podlaze vás nesmí znejistět! Váš partner zřejmě těžce sbírá odvahu k vyznání svých citů. Pro někoho prostě není první rande jednoduchá záležitost.

Rozzářené oči: V intimnějších okamžicích, když se oči rozzáří a rozšíří, si můžete být svou věcí téměř jistá. Klidně s úsměvem významně zamrkejte, abyste dala najevo, že vy dva jste si opravdu blízko.

Ruce

Jedním z vašich nejdůležitějších pomocníků jsou ruce.

Zkřížené na prsou: Jsou připraveny k obraně. Váš partner se cítí velmi nejistě, ba dokonce ohroženě. Možná je to vaším přílišným sebevědomím. Nechejte ho pro změnu chvilku mluvit o sobě, uvidíte, že se rychle odváže.

Neustále lehké doteky nosu: …a také očí a jiných částí tváře signalizují pochybnosti a nejistotu. Chcete-li partnerovi pomoci se těchto pocitů zbavit, podívejte se mu zblízka do očí a převeďte řeč na něco osobního. Uvidíte, jak se dlaně pomalu otevřou, paže natáhnou a váš protějšek se možná dokonce protáhne a chvíli nechá ruce rozevřené nad hlavou – to je známka klidu a navrácené sebejistoty.

Netrpělivé ťukání do stolu: Pokud váš partner ťuká netrpělivě prstem do stolu, určitě se budete moci spolehnout na jeho vedení. Na druhou stranu jen těžko si vedle něj budete prosazovat svou cestu a své způsoby. Pokud s takovým člověkem plánujete budoucnost, musíte si být tohoto rizika vědoma.

Drbání na dlani: To (a také, když protějšek neustále rychlými pohyby mění polohu) značí, že se budete muset ujmout vedení vy. Na druhou stranu se ale dočkáte spousty něhy. A to za to přece stojí, ne?