Japonsko

Pokud nemáte zoubky perfektně srovnané a navíc v barvě čerstvě padlého sněhu, je možné, že je někdo označí za nehezké... Ovšem v Japonsku je to jinak! Tam obdivují, když má někdo křivé zuby a vůbec nejvýše je hodnoceno, pokud je některý zub menší a vypadá jako mléčný nebo dokonce ještě mléčným je!

Severní Thajsko

Členové tamního kmene zbožňují ženy s dlouhými šíjemi. Nespokojí se ovšem s ledasčím, a tak si ženy, aby byly považované za přitažlivé, pomáhají k dlouhému krku prazvláštním způsobem. Pomocí kovových prutů omotaných kolem krku si snižují ramena, aby krk působil delším dojmem. V podstatě deformace probíhá od útlého dětství.

Nový Zéland

Maorové, původní obyvatelé Nového Zélandu, obdivují na mužích tetování v obličeji. Jde o prastarou tradici. Tetují se už chlapci a jde svým způsobem o rituál přeměny v muže. V minulosti se tetovalo technikou, kdy se obrázky doslova vyřezávaly do obličeje ostrým bodákem a dlátem, což bylo samozřejmě velmi bolestivé. I dnes se Maorští muži zdobí své obličeje, ovšem používají k tomu klasické tetovací strojky.

Čína

Toto je opravdu neskutečná forma hyzdění se! Vznikla na přelomu 10. až 11. století v Číně. Celá procedura zmenšování a deformování nožek spočívá v jejich lámání a pevném svazování a to opakovaně. Toto bylo oblíbeno z několika důvodů. Bohaté ženy tak ukazovaly své výsostné postavení. Se zabandážovanými nohami se těžko pracovalo, chůze byla možná jen s pomocí nebo v lepším případě s holí...

Afrika

Konkrétně Mauretánie je vyhlášena láskou ke kyprým tvarům. Zde jsou tukové polštáře a strie považovány za znaménka krásy! Proto jsou už malá děvčata nucena do vysoce kalorických jídel. A samozřejmě obezita s sebou nese spoustu negativních jevů jako třeba nemoci, což nikdo neřeší, hlavní je být sexy, že...

Irán

Věděli jste, že Irán je zemí s největším počtem plastických operací a vede konkrétně úprava nosu? Tady platí, že kdo nemá plastiku nosu, není přitažlivý! Na plastiku si jsou ochotni našetřit i chudí obyvatelé země. A aby bylo opravdu zřejmé, že mají upravený nos, neváhají se producírovat na veřejnosti s obvazy na obličeji.

Keňa a Tanzánie

Masaje přitahují dlouhé lalůčky a tak si je vytahují... A to tím, že si do dírek v uších strkají čím dál tím větší svazek větviček, kameny a sloní kly. Uši pak mají v délce až na ramena...

Indie

Tady se ženy oblékají do co možná nejbarevnějšího oblečení - sárí, nosí výrazné šperky včetně náušnic do nosu a ruce a nohy si zdobí tetováním z henny.

Etiopie

Zde si děvčata naříznou, nebo přesněji je jim naříznut, horní ret a začnou do něj vkládat malé destičky vlastní výroby. Ty pomalu zvětšují, až mají v dospělosti ve rtech doslova velké talíře.

Asie

Zesvětlování pleti se zde stalo hitem! Kosmetický průmysl tak má žně a předhání se ve výrobě produktů, které zesvětlí a vyhladí pleť a dodají jí tím mladistvý vzhled. Používají se k tomu všelijaké složky, například šnečí sliz.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!

Prohlédněte si také: SEX PRO POKROČILÉ: 15 pozic, které zaručeně neznáte