Vzpruha

Dlouhých šest let jsem žila ve šťastném manželství. Oba jsme ve svém oboru hodně úspěšní a míříme vysoko. V jedné firmě pro nás bylo málo prostoru, a tak jsem odešla ke konkurenci. Byla jsem zvyklá, že se mužem vidím téměř celý den, mohu se s ním o všechno okamžitě podělit. S mým odchodem mě sevřel pocit, že se jeden druhému vzdalujeme. Do nového roku jsme si dali společné předsevzetí - měli jsme v plánu pravidelně navštěvovat posilovnu a být jeden druhému sparring partnerem. Odjakživa jsme byli blázni do zdravého životního stylu, šlo jen o menší změnu, abychom spolu trávili tolik času jako na začátku vztahu.

Kdo je lepší?

Na den svatého Valentýna jsme šli na večeři oslavit naši lásku. Po tom, co jsme si objednali víno a jídlo, stydlivě jsem svému manželovi posunula bílou minimalistickou krabičku. Otevřel ji a uviděl chytré hodinky, ty samé jsem pořídila i sobě. Oči se mu rozzářily jako malému chlapci v obchodě s modely aut, tetelil se štěstím a neskrýval nadšení.

Od té doby jsme se každý pátek sešli u jednoho stolu a se soutěživostí nám vlastní porovnávali výsledky. Ani já jsem se jako žena nenechávala zahanbit a svým kalorickým výdejem šlapala manželovi na paty. Možná to bylo dětinské, ale spojilo nás to.

Co za tím stojí?

Každá pohádka jednou končí, a tak i naše domnělá partnerská idylka začala skřípat. Ve dny, kdy manžel pracoval přesčas, spaloval mnohonásobně víc kalorií než v jiné pracovní dny. Musel by celé dny bojovat o holý život jako gladiátor, aby dosáhl takového výdeje. Mé blízké kamarádky, kterým jsem se svěřila se svými obavami, potvrdily mé nejtemnější představy. V našem vztahu se dozajista objevila nevěra. Mému podezření se ale jen vysmál a snažil se svou obhajobu uhrát do outu. Ženský instinkt ošálit nejde, mlčela jsem, ale zub pochyb ve mně hlodal dál.

Zrádná technika

Čas plynul dál, měli jsme dobrou práci a společně jsme cvičili. Jedno páteční odpoledne mi zazvonil telefon a manžel nadšeně vyprávěl, že právě podepsal důležitou smlouvu s novým klientem a oslava je tak na spadnutí. Během pár minut stál s lahví šampaňského u dveří a vrhal se na mě. Shodil ze sebe oblečení, tašku pohodil vedle postele a pospíchal do sprchy. Sáhla jsem po jeho telefonu. Nechtěla jsem slídit, ale porovnat výsledky jako každý týden. Počet kalorií nebyl důležitý. Aplikace, které se objevily v popředí jako nejpoužívanější, byly mnohem výmluvnější. Seznamky, zájem o aférky, tajné vztahy, nezávazný sex a nevěru. V ten moment do sebe všechno zapadlo a děsila mě představa, že bych už za pár minut měla pro toho zrádce hrát divadlo.

Tisíckrát se mi omluvil. Musí mi dát jistotu, ale ani jeden z nás neví, jak jí dosáhnout.