Je to módní, pohodlné, sexy, a hlavně hygienické. To jsou hlavní argumenty žen, které dávají přednost vyholeným intimním partiím. „Nedovedu si představit, že bych dole měla zarostlý prales. Připadala bych si jak v pravěku. Vždyť je to nechutné. Neznám chlapa, kterýmu by se to líbilo. Spíš by se každý lekl a utekl mi z postele,“ soudí Jolana (23).

Mohlo by vás také zajímat: Genitální grafika: Zkroťte si chloupky v klíně! nebo Letní sex: Nejlepší místa, kde to musíte vyzkoušet

Věděli jste, že:

  • 55 % žen se u nás pravidelně holí.
  • 54 % do 29 let se holí v intimních partiích. S věkem však procento klesá. Mezi 30 a 39 lety se holí jen 33 % a mezi 40 a 49 lety pak 25 %.
  • 88 % mladších mužů dává přednost vyholeným ženám, s věkem procenta opět klesají.
  • 50 % žen by uvítalo, kdyby se na intimních místech vyholili muži.

Bez holení ani ránu

Zatímco starší generace nechce o holení ani slyšet, mladé ženy to vidí jinak. Pro víc jak polovinu je naprosto nepředstavitelné, že by ven vyrazily s neoholenýma nohama či podpažím. „Se zarostlýma nohama bych ven nevylezla. Přijde mi, že taková ženská o sebe vůbec nedbá. Holení mi přijde stejné jako používání deodorantů. Je to prostě základ hygieny, to se obejít nedá,“ říká Táňa (24).

Většině mužů se líbí oholené

Nohy a podpaží si dnes holí řada žen, ale upravené či vyholené intimní partie samozřejmostí nejsou. Přitom podle různých průzkumů až 88 % říká – rajcuje nás, když jsou holky kompletně oholené! Zarostlý klín naopak stále přitahuje muže od čtyřiceti výše, pro které holení žen dříve standardní nebylo. „Měla jsem o dvacet let staršího přítele a ten mě nutil, abych se dole vůbec neholila. Prý není nad mechovou peřinku! Teď mám kluka stejně starého a ten si zas nedovede představit, že bych byla zarostlá. “ říká Stáňa (25).

Partner se doslova vyděsil

„Když jsem se seznámila se svým přítelem, neholila jsem se. Jen jsem si chloupky dole zastřihovala. Při našem prvním sexu se vyděsil. Řekl mi, že pokud se úplně neoholím, tak že se mu ani nepostaví. Nakonec mě oholil sám svou žiletkou a byla to ta nejlepší předehra, jakou jsem kdy zažila. Maximálně doporučuji všem, aby si takové holení vyzkoušeli,“ říká Andrea (27). „Od té doby se ve dvou holíme pravidelně – já jeho a on mě. Strašně nás to vzrušuje. Nedovedu si už představit, že bych chodila zarostlá,“ dodává.

Oholené ženy – nejlepší orální sex

Největší výhody má holení intimních ženských partií při orálním sexu. Muži se jednoznačně shodují na tom, že nesnášejí, když jim při něm zůstanou chloupky v puse, a tak jednoznačně preferují oholené partnerky. Ženy si zase chválí, že vyholené partie jsou mnohem citlivější a prožitek při milování je pak intenzivnější.

Anketa KAFE.cz

Zaptali jsme se mužů: Co vás vzrušuje – oholená, nebo zarostlá žena?

Karel (24): „Jedině oholená! Nedovedu si představit mít v posteli nějakou nechutně zarostlou holku. Nebudu přece mít samý chlupy v puse, když jí budu chtít udělat orálek!“

Milan (35): „Nemám rád hustý porost, ale úplná holátka taky ne. Líbí se mi něco mezi tím. Když je holka dole pěkně upravená, třeba do nějakého tvaru, je to to nejlepší.“

Luděk (44): „Oholené ženské se mi nelíbí vůbec. Mám totiž dojem, že mám v posteli nějakou lolitku, a to bych fakt nerad. Není nad pořádně zarostlý klín!“