Pokud hledáte vztah, který vydrží, možná by stálo za to podívat se nejprve ve svém okolí po někom, kdo pečuje o domácí zvíře. Takoví lidé totiž mají vlastnosti, které mohou vašemu budoucímu vztahu velmi prospět – jsou věrní, zodpovědní, spolehliví a velice svědomití, pokud jde o vztah ke svému mazlíčkovi. Navíc se svým svěřencům denně věnují, což je známkou pozitivního vztahu k dlouhodobému závazku a realistickému pohledu na to, jak by měl vypadat jejich partnerský vztah.

Chcete extroverta? Musí mít psa!

Hodně napoví i to, jaké zvíře si dotyčný vybral. Výzkum totiž prokázal výrazné osobnostní rozdíly mezi majiteli psů a koček. Majitelé psů jsou více extrovertní, svolní a svědomití než majitelé koček, mezi kterými najdeme spíše uzavřenější osoby.

Domácí mazlíčci potlačují stres

Existuje několik důvodů, proč tomu tak je. Majitelé mazlíčků by vám potvrdili, že jejich společnost dokáže neuvěřitelně potlačit stres. Jen si vzpomeňte, jak často vás váš pes rozesmál nebo kočka uklidnila. Se stresem opadá i napětí, což vede ke šťastnému soužití.

Má zvíře, míň se hádá

Podle odborníků jsou majitelé zvířat skutečně vystaveni menšímu množství stresu, a proto prožívají v soužití méně napětí a hádek. Navíc jsou v lepší fyzické kondici, protože u nich existuje větší pravděpodobnost, že povedou pohybově aktivnější život. Mají lepší krevní tlak i hladinu cholesterolu a jejich lepší fyzická výkonnost vede k zvýšenému libidu i výraznějším sklonům k intimitě – to vše přispívá k trvání zdravého a dlouhého milostného vztahu!

KAFE.cz zjistilo: 5 nejoblíbenějších psích plemen podle povahy

Zlatý retrívr

Velmi oblíbeným psím plemenem je zlatý retrívr. Jde o jedno z nejklidnějších psích plemen, které se navíc snadno cvičí. Je to inteligentní, přizpůsobivý, veselý, přátelský, ostražitý, bystrý, vytrvalý, ale také tvrdohlavý a samostatný pes.

Labradorský retrívr

Dalším vhodným psím plemenem je labradorský retrívr, který se povahově velmi podobá výše zmíněnému zlatému retrívrovi. Je veselý, velmi čilý a živý pes, který je velice horlivým milovníkem vody a je také proslulý svým vynikajícím čichem. Je velmi inteligentní, poslušný, přizpůsobivý, věrný, od přírody vlídný a přátelský, bez známek útočnosti.

Maltézský psík – maltézáček

Maltézáček je milý, přítulný, veselý a oddaný svému pánovi, kterého si dokáže zamilovat. Jsou to přizpůsobiví a velice společenští psi, zároveň však poměrně přecitlivělí. I přes svou přecitlivělost patří maltezáčci mezi nejoblíbenější psí plemena dnešní doby.

Yorkshirský teriér – jokšíráček

Yorkshirský teriér je malé psí plemeno, jeho povaha je velmi přátelská, snášenlivá, učenlivá, veselá a bez známek agrese. Věnujete-li mu hodně pozornosti, velmi si toho váží, někteří jedinci proto špatně snášejí samotu.

Kavalír King Charles španěl

Zábavný, přítulný a laskavý pes, který je smělý a absolutně nebojácný. Je živý, přátelský a nevázaný, bez sklonu k nervozitě či agresivitě. Je to přítulný a nevtíravý pejsek, který se vždy snaží svému pánovi maximálně zavděčit.

Video KAFE.cz

Štěně vs. kameraman