Milá kafařko!

Na úvod bych Vám ráda řekla, že z mého osobního pohledu Vaše postava (objemnější zadek, silnější stehna a docela štíhlý pas) zdaleka není nejhorší. Nejhorší je totiž ta moje. Mám docela štíhlé nohy, poměrně malý zadek, ale zato větší břicho. Tudíž žádný pas a žádné ženské křivky. Nejhorší pocit, co znám, je, když vám cizí lidé gratulují k neexistujícímu těhotenství nebo vás pouštějí sednout v tramvaji.

To jen, abyste si uvědomila, že existují různé typy baculatosti a ten Váš může leckomu připadat docela sexy.

Například Vašemu manželovi. Buďte si jistá, že kvůli dobrému srdci s Vámi chodit určitě nezačal a do minisukní Vás taky nechce soukat jen tak pro nic za nic!

Milá dámo, recept, jak trvale zhubnout, ode mě opravdu nečekejte. Kdybych ho měla, použiju ho napřed na sebe a potom s ním budu vystupovat v televizi a budu slavná a bohatá. Co Vám ale poradit můžu, je vhodnější způsob oblékání, respektive něco úplně jiného než nesexy vše zahalující kalhoty a Vaše rozpaky vzbuzující minisukně.

Většina kypřejších žen v Česku (zvlášť od určitého věku) věří, že silnější postavu „schová“ do volných hábitů nebo hranatých halenek volně visících přes kalhoty absolutně neženského střihu. Výsledek je, že vypadají jako krabice nebo jako stany. Plnější křivky se totiž opravdu „schovat“ nedají, a navíc je to hřích – daleko lépe uděláte, když je krásně obléknete. Jak?

Především se přestaňte bát sukní a šatů.

Nemusí to být zrovna mini, stačí sukně nebo šaty ke kolenům, v horní části mírně přiléhavé, aby zdůraznily Váš pas. Vyhýbejte se oblečení typu „pytel“ a strečovým materiálům vytvářejícím odpudivé varhánky. Naopak sáhněte po dobře krejčovsky vypracovaných kouscích, které z Vaší postavy vyzdvihnou to nejlepší. Spoustu inspirace najdete například na blogu Nemám co na sebe (http://conasebe.blogspot.com/), který píše jedna velmi vtipná a v módě zběhlá baculka. Oblékání silnějších postav se také občas věnuje autorka blogu Módní peklo (http://modnipeklo.cz).

Hodně důležitá je kvalitní podprsenka (nechte si poradit v obchodě, kde kvalifikované prodavačky poskytují poradenskou službu – v Praze je to například Le Chaton v Opletalově ulici nebo obchodní dům Debenhams). A také boty. Vsadím se, že určitě nerada nosíte podpatky. Chyba! Na podpatcích totiž každá, každá (!) noha vypadá hezčí a štíhlejší. A nemusejí být ani nijak závratně vysoké, pro začátek stačí takových 5 cm. To nejhorší, co můžete pro svá lýtka udělat, je obout si hřmotné černé pánské křusky nebo sportovní boty.

Zkrátka a dobře, na Vašem místě bych se svou postavou přestala bojovat a snažila se vybrat si z ní maximum toho pozitivního. Tím Vám ale neříkám, abyste přestala cvičit, vykašlala se na krémy proti celulitidě a začala jíst půl kila čokolády denně. Dělejte pro sebe to nejlepší, ale netrapte se. Buďte šťastná a budete krásná.

P.S. Jo, a pozdrav Vašemu manželovi! Myslím, že je to prima chlap, který je na Vás určitě pyšný.