Jiná

Carlotta Bertotti se narodila zdravá, bohužel své rodiče hned při prvním "setkání" na porodním sále hodně vyděsila. Tělíčko měla pomačkané a zarudlé jako každé novorozeně, ale výrazné skvrny přes celou tvář si nešlo nevšimnout. Od čela až po bradu měla kůži zčernalou a hrubou. Během prvních týdnů života musela podstoupit náročná vyšetření, při kterých se lékaři snažili určit, nebude-li mateřské znaménko dělat neplechu. Zasahovalo do oka a do citlivé kůže na rtech. Skvrna Carlottino zdraví neohrožovala, ale její psychika utrpěla. Děti neměly pro její vzhled pochopení a často se jí vysmívaly. Nešlo jim vysvětlit, že se to občas stává. S tak rozměrným znaménkem v obličeji se rodí jeden člověk z milionu.

Bez přátel

Na základní i střední škole zažívala dívka peklo a musela bojovat se šikanou. Naštěstí stáli rodiče a věrní přátelé na její straně. Mohla cestovat a utéct před problémy, které ji každý den pronásledovaly. Hluboko v sobě toužila po kariéře modelky, aby ukázala všem, kteří její krásu neviděli, jak moc se mýlí. Účet na sociálních sítích začala plnit fotografiemi z cest a první pracovní nabídky na sebe nenechaly dlouho čekat. Carlotta je štíhlá, má plné rty, krásné vlasy a řasy dlouhé a husté jako mrkací panenka. I bez znaménka by se prosadila, ale díky němu má v sobě něco extra.

Na pozoru

Italka je před objektivem jako doma a s každou novou fotografií jí stoupá sebevědomí. Je totiž přesvědčená, že krása nemá pravidla a nepodléhá normám. Stejnou myšlenku šíří kolem sebe. Bohužel se nemůže spoléhat na výsledky lékařských vyšetření z dětství a znaménko, kterého se už nikdy nezbaví, musí nechat pravidelně testovat. Mateřské značky jsou stejně jako pihy živé a mohou měnit strukturu, barvu, okraje nebo rozsah.