Strmý pád

Becky pracovala jako zdravotní sestra a s dcerou a svým manželem žila nedaleko Jacksonvillu na Floridě. Po celý rok si užívali slunečné dny a na pláž to měli pár kroků. Žili si jako v pohádce. Bohužel se nedočkali šťastného pokračování, protože jednoho dne se všechny věci ocitly na ulici a u pronajatého bytu nechal majitel vyměnit zámky. Důvod byl prostý. Manžel Becky byl prachsprostý lhář a poslední tři měsíce nezaplatil za byt.

A tak začalo pátrání, kam se peníze poděly a co ho k takovému jednání vedlo. Pravda byla děsivá. Byl to narkoman, na jméno své ženy si pravidelně bral malé úvěry a nesplácel je, dokonce měl ve vedlejším městě přítelkyni a dítě! Becky sbalila zbylé věci a odjela s dcerkou do nejbližšího hotelu. Po nocích brečela do polštáře a snažila se najít v sobě sílu, aby mohla být přes den máma na plný úvazek. Několik týdnů jedly jen suché pečivo a prádlo praly v hotelovém dřezu. Když už byla situace neúnosná a manželství spělo k rozvodu, rozhodla se pro radikální řez a s příslibem, že je to na dobu určitou a znovu se postaví na nohy, aby se mohla na pohádkovou Floridu vrátit, se přestěhovala zpátky k rodičům do Tennessee.

Vyšší liga

Hned první den je přivítal sníh a štiplavý mráz. Na to si Becky odvykla. První dny jen seděla doma a nevěděla, co si počít. Zatímco rodiče byli nadšení, že je konečně nedělí více než desetihodinová cesta, mladá maminka zoufale toužila po přátelství. Zavolala svému spolužákovi ze střední školy, slovo dalo slovo a za pár dnů už měla na telefonu potenciálního přítele. Byl dokonalý. Mluvili spolu dlouho do noci a Becky měla pocit, že našla spřízněnou duši. I když srdce zaplesalo, rozum rozblikal výstražné kontrolky, které ji upozornily na kotrmelce z prvního manželství. Becky ale nakonec neodolala a svolila ke schůzce.

Steven byl chlap jako hora, vysoký, svalnatý, potetovaný, s plnovousem. V jeho hnědých očích se ale začala okamžitě ztrácet. I on měl za sebou nevydařené manželství a dceru ve své péči. Měli mnoho společného. Když jí nechal o samotě šmejdit po bytě, ukázal jí všechny dokumenty, řádně splácenou hypotéku i výpisy z bankovního účtu, měl napůl vyhráno. Po čtyřech měsících randění před Becky poklekl a ona řekla s radostí ´ano´.

Stěstí

Vzali se při velmi skromném obřadu v místním hotelu. Přátelům radostnou novinku řekli až o mnoho měsíců později při halloweenské párty. O dva roky později přišla Becky s tím, že je těhotná. Z jejich ryzí lásky bez přetvářky a lží se tak zrodil nový život, který je nadobro spojil - malá Junebug. Vzpomínky na Floridu už vzaly za své. Láska opět vyhrála a pravé štěstí našla Becky nedaleko od domova v mrazivém Tennessee, po boku policisty Stevena a třech dcer.