Návod, jak konečně zhubnout, najdete v galerii.

„Když jsme se seznámili, byl partner štíhlý, cvičil a měl hezky vypracované tělo. Proto by mě nikdy nenapadlo, že za pár let bude mít pivní mozol! Hrozně přibral, začal víc jíst a necvičí. Místo toho chodí do hospody. Najednou má obří břicho, a to natolik, že nám vadí při sexu! Nemůžeme dělat všechny polohy co dřív, a mně to strašně vadí. O všem jsem mu řekla, ale on prý hubnout nehodlá a ve svém věku má na břicho nárok,“ stěžuje si na svého partnera Beáta (30).

Třetina mužů nesnáší své břicho!

  • Nadváhou trpí o 12 % víc mužů než žen.
  • Muži, kteří pijí alkohol nárazově, mají přes břicho až o 6 cm více než ostatní.
  • Třetina mužů není spokojena se svým břichem a maskuje jej před partnerkou.
  • 25 % mužů nerado chodí k vodě, protože v plavkách je vidět jejich břicho.

Tuk jde mužům do břicha

Není pochyb o tom, že lidé po třicítce přibírají. Často nevedou už tak aktivní život jako dřív, mají rodinu, sedavé zaměstnání. Bohužel se také zpomaluje metabolismus a tuky se ukládají velmi rychle – ale špatně se pak shazují. Muži mají obecně dispozice k ukládání tuku v oblasti břicha. Přestože se jejich »pupík« často spojuje s pitím piva, je mnoha studiemi prokázáno, že po něm samotném se nepřibere. Pivo ale povzbuzuje chuť k jídlu, nutí k další konzumaci ne zrovna dietních potravin – a to je kámen úrazu. Zkuste zaúřadovat v kuchyni a nabízet zdravější stravu. Vědci přišli na to, že chuť k sexu se začíná vracet už s prvním shozeným kilogramem.

Intimnosti s »břichatcem« - problém!

„Nevadí mi ani tolik, že partner pomalu vypadá jak panáček Michelin. Dá se to trochu maskovat vhodným oblečením a u chlapa se to tak nebere. Co mě ale štve, je, že nám jeho břicho vadí v posteli. Třeba poloha zezadu je najednou obrovský problém a misionářskou můžeme dělat jen tehdy, když si podložím pánev polštářem anebo si nohy přitáhnu až na prsa. Hrozně nás to omezuje a mě štve, že se vůbec nesnaží zhubnout. Navíc má i menší chuť na sex,“ řeší podobný problém Magda (23). Ta se během léta seznámila se štíhlým klukem a teď váhá, kterého z mužů si vybrat. "Kdybych měla volit jen podle sexu, vyberu si novou známost," nezastírá.

Měnit muže kvůli břichu, je to řešení?

Máte-li partnera, který se během let také trochu spravil a narostlo mu velké břicho, jsou jen tři možnosti – buď se s tím smíříte a společně najdete vhodné polohy, či se vám ho podaří přesvědčit, aby shodil, anebo ho vyměníte za jiného. Jenže v tom případě počítejte s tím, že se celá situace může za pár let opakovat. A tak měnit muže jen kvůli břichu asi není ideální řešení.

Zajímavosti:

  • Muži s větším břichem v posteli vydrží víc. Nedávná turecká studie prokázala, že muži s pivním bříškem mají při sexu větší výdrž než vypracovaní svalovci. Je to údajně tím, že muži s vypracovanými břišními svaly trpívají předčasnou ejakulací. Naopak ti s tukem na břiše mají víc ženského pohlavního hormonu estradiolu, který zpomaluje vyvrcholení.
  • Pivní břicho může znamenat impotenci. Američtí vědci ale tvrdí něco zcela jiného. Podle nich mívají majitelé velkého břicha častěji problémy s erekcí. Kromě toho trpívají na zvětšenou prostatu a mají problémy s ejakulací. Rozhodující je podle nich obvod v pase. Čím je větší, tím více problémů se za tím může skrývat.
  • Velké břicho = menší chuť na sex. Nedávno provedená studie odhalila, že je tu ještě další úskalí, které díky pivnímu břichu hrozí – menší chuť na milování. Sexuální apetit totiž prý klesá úměrně se stoupající váhou – a s rostoucím břichem.

3 tipy pro lepší sex:

Tohle vyzkoušejte, má-li partner pivní břicho!

  1. Poloha na koníčka. Ideální i pro větší bříško. Partner leží na zádech, vy čelem nebo zády k němu a milování si řídíte sama. Břicho se při této poloze pěkně rozloží a nezavazí.
  2. Misionářská poloha. Pokud má partner větší břicho, podložte si pánev polštářem. Tak bude tato poloha jednodušší a lépe proveditelná.
  3. Nohy na ramena. Další variantou, jak vyzrát na větší břicho, je poloha s nohama na ramenou. Žena leží na zádech, muž je nahoře jako v misionářské poloze a partnerka si dá nohy na jeho ramena.