„Myslela jsem, že jsem si našla muže svých snů. Ovšem jen do prvního milování. Když jsme se ocitli nazí v posteli, najednou mi uprostřed vzájemného mazlení a hlazení řekl: »Měla bys pár kilo zhubnout.« Přišlo to jak blesk z čistého nebe a veškerá vášeň byla pryč. Odstrčila jsem ho a utekla z postele. Tak mě to urazilo, že už jsem ho nechtěla nikdy vidět. Stačila jedna věta – a bylo po lásce,“ vzpomíná na svůj zážitek Andrea (29). "Přitom nejsem nijak výrazně tlustá. Nosím velikost M. Teď mám nového partnera a intimnosti s ním odkládám. Pořád musím myslet na to, co mi řekl ten předchozí mizera a jestli náhodou nebudu připadat tlustá i dalšímu muži. Předtím jsem se za svoji postavu nikdy nestyděla a s bývalým přítelem jsme dokonce společně doma cvičili."

Kafe.cz zjistilo:

  • Jen 3,7 % mužů má rádo silnější ženy!
  • 80 % českých žen není spokojeno se svou postavou.
  • 51 % žen přiznává, že je pro ně štíhlá postava důležitější než dobrý sex.
  • 48,5 % českých mužů uvádí, že se jim líbí štíhlé ženy.
  • Jen 3,7 % mužů upřednostňuje ženy s plnoštíhlou a silnou postavou.
  • Přes 43 % mužů se spokojí se ženou střední postavy.

Při sexu mi řekl, že se mi třesou špeky!

„Pochopila bych, kdyby mi partner řekl, že bych mohla něco shodit, ovšem ne v posteli uprostřed sexu. Bylo to naše druhé milování, zrovna jsem byla parádně vzrušená. On se na mě podíval a prohlásil, že se mu nelíbí, jak se ty moje špeky třesou, a že bych měla zhubnout. Takový konec jsem si tedy nepředstavovala. Seskočila jsem z něj, tekly mi slzy. Posbírala jsem oblečení a utíkala domů. I když se mi pak omluvil, ukončila jsem to. Poslala jsem mu SMSku, že se rozcházíme,“ vypráví podobný příběh Míša (33). "Dodnes nechápu, proč to udělal a takhle mi ublížil. Přece viděl už na prvním rande, že jsem boubelka - ostatně, psala jsem to rovnou do seznamovacího inzerátu. Tak co čekal, že uvidí, když se svléknu?"

Upřímnost? Ano, ale s mírou!

Upřímnost ve vztahu by sice chybět neměla, ale všeho moc škodí. Odborníci z řad psychologů proto říkají – některé věci si nechejte pro sebe. Anebo – pokud je musíte sdělit – najděte si na to vhodnější chvíli a lepší formulaci. Říct ženě během milování, že by měla zhubnout, je nejen nediplomatické, ale může znamenat i konec vztahu. Ženy totiž poznámky na svou váhu a postavu velmi těžko nesou a zvlášť tehdy, když vůbec silné nejsou. „Mám štíhlou postavu, i když nějaké nedostatky by se na ní našly. Ale nosím oblečení ve velikosti 36 a to mi nepřipadá příliš. A tak když mi partner v posteli řekl, že mám shodit ty svoje špeky, smrtelně jsem se urazila. Nepřekousla jsem to a rozešli jsme se,“ říká Mirka (28).