Diskutujte: Servírujete jídla, u kterých doufáte, že zlepší muži chuť na sex?

Na afrodiziaka se dříve spoléhalo více než v moderní době. Škoda. Fungují, i když s účinkem viagry ani jiných dalších „pilulek“ se samozřejmě srovnávat nemohou.

Co jsou afrodiziaka zač

Afrodiziaka, tedy látky zvyšující sexuální touhu a výkonnost, nejsou žádným výdobytkem moderní doby. Afrodiziální kuchyni znali už staří Řekové a traduje se, že řecká bohyně Afrodita připravovala nápoj lásky, který podávala svým milencům, aby je přivedla k milostnému šílenství. Afrodiziaka byla důležitou součástí života lidí již ve starověku a středověku. I když tomu, co se na jejich výrobu tehdy používalo, by se většina z nás asi raději vyhnula obloukem. Například staří Egypťané si prý před sexem pochutnávali na sušeném krokodýlím penisu nebo na ještěrčích ocáscích. Mnohá „povzbuzovadla“ získala pověst afrodiziak kvůli svému vzhledu. Třeba mandragora lékařská, která připomíná lidské postavičky, nebo roh nosorožce, který vypadá jako pohlavní orgán.

V dnešní době máme naštěstí v tomto směru mnohem širší možnosti. Různá povzbuzovadla lze koupit v každém dobrém sexshopu nebo si je objednat na internetu. Ale mnohem snadnější je poohlédnout se po něčem ve vlastní kuchyni nebo v nejbližším supermarketu, protože jako přírodní afrodiziakum fungují i zcela běžné pochutiny nebo i vůně.

Trocha pepře, ať se vzepře

Co tedy patří mezi ty výbušné potraviny, po kterých váš sex nabere naprosto jiné obrátky? Na první pohled vypadají úplně nenápadně – zázvor, celer, petržel, čokoláda, mandle, skořice, šafrán, med, vanilka, rozmarýn, hřebíček, pepř, pálivá paprika, chřest, muškátový oříšek... Je jich opravdu hodně. To, že budou stoprocentně fungovat, nelze zaručit. Některá z nich fungují už proto, že tomu lidé, kteří je užívají, prostě věří. Ale u mnohých z nich existuje řada studií, které prokazují jejich pozitivní vliv na pohlavní orgány (především dobře prokrvují všechny orgány v pánevní oblasti) a vylučování některých hormonů. Ovšem afrodiziaka nemusíte jen jíst. Někdy stačí jen čichat, čehož mnohdy využívají různé kosmetické firmy. Například vůni vanilky, skořice nebo kardamomu obsahuje mnoho oblíbených parfémů. Pověst afrodiziaka má i dráždivá vůně pižma, což je látka, kterou vypouští samec kabara pižmového, když si značkuje území. Je podobná feromonům a ženám připomíná mužskou vůni, takže po ní prahnou jako šílené.

Řada afrodiziak potřebuje určitý čas, aby začala působit.

Co když ale potřebujete být eroticky naladěni hned? Existují naštěstí i okamžitá afrodiziaka, která ale fungují spíše psychicky než fyzicky. Jedním z nejlepších je miska s rozpuštěnou dobrou čokoládou, takzvané čokoládové fondue, do kterého si budete s partnerem máčet kousky čerstvého ovoce (smyslné jsou banány, jablka, jahody, fíky). K tomu přidejte trochu alkoholu, který vás příjemně uvolní. Důležité je to s ním ale nepřehnat, protože sex v opilosti bývá kvalitou o několik úrovní níž. Zvolte spíše bílé víno, které je lehčí a člověku se po něm chce spíše skotačit a ne spát, jako to bývá po červeném. Ideální je sklenka dobrého sektu, který navodí euforii, doplněná jahodami, které zvyšují sexuální výkonnost díky vysokému obsahu zinku. Zajímavé výsledky může zajistit i obyčejná mistička plná mandlí, pistácií, datlí nebo kandovaného zázvoru, které budete průběžně s partnerem uzobávat.

Nejlepší přírodní afrodiziaka

Celer
V našich krajích je asi nejoblíbenějším prostředkem. Jeho kořen zvyšuje potenci, zatímco nať sexuální touhu. Působí na ženy i muže (prokrvuje pohlavní orgány), ale pro svůj velký obsah hořčíku je vhodný především pro muže. Celer ovšem jako afrodiziakum nefunguje okamžitě, takže ho využívejte v kuchyni průběžně, jak často to jde. Vařte svému muži nebo příteli celerovou polévku (vařila ji i madame Pompadour králi Ludvíku XV.), dělejte celerový salát, přidávejte ho do všech možných jídel (třeba k pečenému masu). A přidávejte i další afrodiziakum - petržel. Obě tyto potraviny jsou jednak velmi zdravé, ale hlavně zlepšují dlouhodobě všechny mužské funkce a i u žen zvyšují chuť k sexu.

Zázvor
Jeho afrodiziakální účinky jsou všeobecně známé, protože zvyšuje schopnost erekce a zároveň zvyšuje chuť na sex, jelikož zvyšuje tvorbu spermatu. V tomto případě máme na mysli dužnaté oddenky zázvoru, které mají velmi intenzivní pikantní chuť s nádechem exotiky. Koupíte je v každém dobrém supermarketu, ale opravdu kvalitní a čerstvé seženete v asijských prodejnách. Oddenky stačí oloupat, dužninu nakrájet a použít na dochucení například masových pokrmů. Nebo z nich uvařit čaj – dužninu nakrájejte na tenké proužky, zalijte horkou vodou a podle chuti oslaďte. Čaj pijte v průběhu dne, ne večer, protože má povzbuzující účinky podobné jako silná káva. Při pravidelném popíjení čaje 2 – 5x týdně můžete první účinky pozorovat asi po 5 dnech.

Zinek
Jeho tajemství spočívá v tom, že pomáhá vylučovat mužský hormon testosteron. Aby ale opravdu fungoval, měli byste ho sníst 15 mg denně. I když je obsažen v řadě potravin (maso, vejce, mořské ryby a korýši, dýňová semínka, pšeničné klíčky...), běžnou stravou byste do sebe dostali jen asi polovinu tohoto množství. Mnohem snazší je koupit si v lékárně samostatný zinek v tobolkách a pěkně je uzobávat. Při doporučeném dávkování by se výsledek mohl dostavit už asi po 3 nebo 4 dnech.

Čokoláda
Oblíbené potravina, která je nejen chuťově výborná a lze ji využít při sexuálních hrátkách (například malování na tělo s následným odstraňováním jazykem), ale která také uvolňuje do těla endorfiny, což jsou látky, které dodávají pocit štěstí a pohody. Čokoláda byla oblíbeným nápojem indiánů a jistý aztécký vládce jí prý vypil až padesát šálků denně, aby co nejlépe uspokojil svých šest žen. Nejvíce smyslná je čokoláda připravená jako nápoj nebo čokoládový krém. A nezapomeňte si jí nechat kousek na rtech...

Med
Je s láskou byl spojován už odedávna. Staří Germáni ho využívali k výrobě medoviny, která kdysi bývala hlavním nápojem novomanželů po svatbě, aby v nich vyvolala dostatek vášně. I líbánkám se v angličtině říká honeymoon (medové týdny). A med, stejně jako čokoláda, je ve svém tekutém stavu ideální k nejrůznějším postelovým hrátkám s partnerem.

Plody moře
Ústřice a krevety patří mezi oblíbená afrodiziaka. I nejslavnější milovník Casanova své milostné rituály začínal konzumací tuctu ústřic. Máte-li možnost sehnat opravdu čerstvé ústřice, připravte romantickou večeři ve dvou s mísou ústřic, doplněnou dobrým bílým vínem. Nebo připravte salát s krevetami, případně je zkuste ugrilovat.

Tip Kafe.cz

Chcete muže svého srdce získat a nevíte jak na to? Přečtěte si podrobný návod na našem partnerském webu www.mojeastrologie.cz a zjistěte, JAK HO SVÁDĚT PODLE HOROSKOPU .