Opravdu to funguje?

Možná si říkáte, že se jedná pouze o placebo efekt. K dohledání však existuje mnoho studií, které potvrzují, že existují potraviny, doplňky stravy i produkty k vnějšímu užití, které naše sexuální touhy umí opravdu podpořit. V podstatě se jedná o dva způsoby, jak afrodiziaka působí.První skupina afrodiziak napomáhá prokrvení orgánů. Další napomáhají k celkové lepší náladě tvorbou serotoninu a vyšší sexuální touze doplněním hladiny dopaminu v našem mozku.

Které potraviny podpoří vaše libido se dočtete na následujících stránkách:

Ústřice

Ústřice patří mezi vybrané delikates, ne však každému zachutnají. Na evropský způsob se jí ústřice čerstvé, přímo syrové, pouze zakápnuté citronem. Mnozí přirovnávají specifickou chuť tohoto měkkýše k chuti moře, což je pravděpodobně způsobeno přirozenou slanou příchutí. Důležité je polknout ústřici vcelku a nepřekousnout ji. Jen ji chvíli podržte v ústech, aby mohly všechny chutě vyjít na povrch. Prý i legendární Casanova si tuto lahůdku dopřával každý den k snídani. Mezi afrodiziaka se řadí zejména díky vysokému obsahu zinku.

Jahody

Klasika ze všech romantických filmů, jahody se šlehačkou, nebo šampaňské s jahodami funguje také. Stejně jako ústřice se na seznam pochoutek povzbuzující libido dostaly jahody díky vysokému obsahu zinku. Ovšem kombinace šampaňské a jahody jsou dobrou variantou jen v přiměřené míře. Alkohol sice uvolňuje, zároveň však může váš romantický večer velice rychle ukončit.

Chilli papričky

Pálivé chilli papričky patří do skupiny potravin, které zvládnout lépe prokrvit celé naše tělo, pohlavní orgány nevyjímaje. Prokrvené orgány jsou celkově citlivější, což řadí tuto pikantní pochoutku na přední příčky přírodních afrodiziak. V dnešní době je dostupnost i těch nejpálivější odrůd papriček více než dobrá. Stačí se rozhodnout, na co so jsou vaše chuťové pohárky připraveny.

Fíky

Fíky byly již ve starověkém Řecku přirovnávány svým tvarem k ženské postavě a tím pádem označovány za kvalitní afrodiziakum. Dnes víme, že fíky si s partnerem dopřejeme spíše kvůli vysokému obsahu hořčíku. Ten přispívá k tvorbě serotoninu a podpoří tak naši náladu pro příjemně strávený večer. Vynikající jsou čerstvé, chlazené fíky. Nám známější sušená a doslazovaná varianta se čerstvému ovoci nemůže vyrovnat.

Čokoláda

Další klasika mezi afrodiziaky přírodního původu je čokoláda. Málo kdo ví, že pro vášnivou noc se hodí obzvláště hořká čokoláda. Čím vyšší obsah kakaa v čokoládě, tím je čokoláda kvalitnější a tím lépe ovlivňuje naši psychickou pohodu.Kvalitní čokoláda přitom nemusí být finančně nákladná. Optimální poměr naleznete například v 70% hořké čokoládě od české čokoládovny Carla. Nezapomeňte, že s rozpuštěnou čokoládou se dá navíc vymyslet spousta dráždivých partnerských her.

Celer

Celer se jeví jako zázračná zelenina, je velice zdravý a obsahuje spoustu vitamínů i minerálů. Dokonce již stará čínská medicína i vzdělaní Egypťané tuto zeleninu používali a věděli o blahodárných účincích na mužskou potenci. Správnou přípravou, lze zjemnit výraznou chuť, která může být někomu nepříjemná. Vyzkoušejte například hranolky z předem uvařeného celeru, pečené v troubě. V kombinaci s chilli omáčkou, podáte svému partnerovi přímo výbušné menu.

Existuje spousta dalších potravin i koření, které mohou podpořit váš sexuální apetit. Záleží převážně na individuální chuti a na kvalitě potravin. Pokud budeme volit zdravé a kvalitní suroviny plné živin, naše tělo získá více energie. I po náročném dni tak zbyde vašemu muži elán a síla věnovat se vám třeba celou noc.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku.