Drážděním erotogenních zón je zaručena chuť na sex

Špatně! I zázračná moc erotogenních zón je limitovaná. Je-li člověk například ve stresu, do extáze jej nedostane ani jindy spolehlivé dráždění ucha jazykem. Může to být pro něj naopak velmi nepříjemné.

Každý člověk má stejné erotogenní zóny

Špatně! V zásadě platí kolik lidí, tolik různých pocitů. Někoho dráždí hlazení v podpaždí, druhého to samé jen lechtá. Zeptejte se proto vaší drahé polovičky, co jí dělá dobře, a pak to hned vyzkoušejte.

Erotogenní zóny se neliší podle pohlaví

Ano i ne! Klasickými erotogenními zónami jsou u obou pohlaví krk a šíje, prsa, podpaždí nebo oblast kolem pusy. Liší se ovšem reakce. Zatímco ženy reagují na několikaminutové dráždění erotogenních zón lehkým vzrušením, u muže stačí šikovný grif a dostane se hned do varu.

Je pouze jeden druh erotogenních zón

Špatně! Rozlišujeme dva druhy erotogenních zón: sekundární a primární. Do druhé kategorie patří například krk, chodidla, stehna, stydká kost. Jejich drážděním dochází k brnění po celém těle. K dosažení orgasmu vede dráždění sekundárních erotogenních zón – u žen klitoris a bod G, u mužů penis.

Stimulace erotogenních zón nemusí vést k orgasmu

Správně! Ačkoliv je pravděpodobnost veliká, nemusí vždy dojít až k vrcholu rozkoše. Někdy prostě tělo odmítá spolupracovat.

Dokáže mě vzrušit i gynekolog!

Ano i ne! Ačkoliv gynekolog dovede spolehlivě nahmatat bod G, málokterá žena reaguje na lékařův dotyk citlivého místečka skutečně vzrušeně. Spousta žen se spíše než v orgastickém nebi nachází v zajetí pocitů frustrace.

S erotogenními zónami se už rodíme

Ano i ne! Některé erotogenní zóny nám byly dány skutečně do vínku, jiné vznikají až časem. Pro pozdější sexuální rozvoj je velmi důležité mazlení rodiče s miminkem. Podle odborníků se rodiče více mazlí s holčičkami, proto mají také v dospělosti ženy více erotogenních zón.

Ženy mohou dosáhnout orgasmu stimulací bradavek

Správně! Většina žen má velmi citlivé bradavky. Při dráždění se bradavky napřimují, žíly se prokrvují, objem prsou se zvětšuje.

Také mužům se líbí dlouhé hlazení stejně jako ženám

Špatně! Existují samozřejmě i výjimky v podobě mužů, kterým dělá dobře, když jsou hodiny hlazeni, ale podle většiny sexuálních studií dovede zkušená žena muže vzrušit velmi lehce a rychle.