1. Propátrejte aktuální nabídku seznamek

Počkejte, nemávejte rukou s tím, že chlapy ze Seznamek máte dávno přečtené a že se tam objevují stále ti samí. Průzkumy ukazují, že blízkost svátků a vyhlídka samoty přiměje hledat partnerku i týpky, kteří celý rok statečně tvrdili, že jim tedy single život maximálně vyhovuje!


Podle statistik počet inzerátů na seznamkách v prosinci obvykle stoupá a vaše šance potkat Pana Božského s ní!

Držíme palce a ne abyste se zdráhala nechat se pozvat na vánočního svařáčka. Romantičtější atmosféru pro začátek nového vztahu si ani nemůžete přát. A co víc… Dobře se vám bude pamatovat výročí seznámení.

2. Pohybujte se tam, kde chlapi JSOU

Je téměř jisté, že na potenciálního partnera nenatrefíte na kursu vázání adventních věnců nebo workshopu „pečeme Betlém z vizovického těsta“.


Protože do svátků zbývá jen několik dní, neplýtvejte časem a vsaďte na jistotu. Vydejte se všude tam, kde je koncentrace mužů vysoká - do hlediště hokejových zápasů (klidně s kamarádkou), na lekce sportů, které muži vyhledávají (zkuste třeba horolezeckou stěnu), v knihkupectví do oddělení knih s technickou tematikou (tam si směle můžete říct neznámému sympaťákovi o radu s dárkem pro otce či bratra) apod.

3. Jakmile padne tma, buďte „na příjmu“

Kalifornští vědci na základě rozsáhlé studie (zveřejněné na serveru askman.com) zjistili, že lidé se nejlépe seznamují v podvečer – s tím úzce souvisí i další bod tohoto článku! Takže večer neseďte doma v kostkovaném pyžamu u romantického filmu a raději si vyražte alespoň zařídit dárky, projít se, nakoupit nebo na kávu s kamarádkou. Cestou v dopravních prostředcích se určitě neschovávejte do knih a časopisů a buďte připravena opětovat úsměv. To ostatně platí i pro ranní dopravní špičku.


Jediné období, kdy máte podle zmíněné studie málo šancí na seznámení, je čas po obědě. To prý seznamovací aktivitou nikdo nehýří – organismus se soustředí na trávení oběda a jiné choutky si nechává zajít.

4. Neodmítejte pozvání

I kdyby se vám nastoticískrát nechtělo, jako single, která single být nechce, byste neměla odmítat žádná pozvání na vánoční večírky.


Týká se to těch firemních, stejně jako pozvání od přátel. A když vám bude kamarádka předem tvrdit, že ten chlápek z práce, kterého pozvala, by se k vám docela dobře hodil, určitě s dotyčným alespoň prohoďte pár vět. Až třetinu párů na světě seznámí podle statistik přátelé a známí na základě dojmu, že by ti dva mohli najít společnou řeč. Je to logické – ten, kdo vás zná oba, dokáže leccos správně odhadnout.

Náš tip: Jestliže nehodláte být sama, rovnou své známé a přátele poproste, zda neznají ve svém okoli někoho, s kým byste se k sobě hodili.

5. Řekněte „Veselé Vánoce“ tomu, koho chcete

Asi by se trochu divil, kdybyste mu popřála (ať už osobně, SMS, na FB nebo emailem) zjara „Veselé Velikonoce“. Určitě by mu také bylo trochu podezřelé, pokud byste si zjišťovala datum jeho narození, abyste mu mohla pogratulovat k narozeninám. Ale na větě: „Veselé Vánoce!“ není závadného vůbec nic. A může být naopak pro druhou stranu vítaným záchranným lanem k navázání konverzace.


Tak ji řekněte přesně tomu, komu potřebujete…
Kolegovi, který se vám líbí, u kopírky, expartnerovi, na kterého nemůžete zapomenout, sympaťákovi, který se přistěhoval do patra nad vámi, kamarádovi, který se právě rozvádí a „něco“ mezi vámi jiskří už pěkně dlouho, neznámému fešákovi v metru, který z vás nespustil už několik minut oči…


Zkuste to. Vánoční kouzlo je na vaší straně.