Mýtus č. 1: Muži mají radši blondýnky

Není to pravda. Muži podléhají v tomto jinému mýtu, potvrzenému údajně zkušenostmi mnoha mužů před nimi, že blondýnky jsou snadněji k mání. Když chcete zahnout, mít sex na jednu noc, je blondýnka podle této teorie ideálním objektem. Na druhém místě jsou podle této teorie - skutečně jde jen o mužskou teorii - přirozeně zrzavé a pihovaté dívky.

Pokud však muž hledá dlouhodobější vztah, vybírá si překvapivě spíše brunety.

Mýtus č. 2: Muži mají na ženách rádi velká prsa

Jsou tací, které skutečně upoutá objemné poprsí. Podle psychologických studií jde však o muže s mateřským komplexem, kteří často k sexu samotnému mají velmi rozporuplný vztah. Když se však podíváte na mužská diskuzní fóra, letí prsa spíše menší, zaoblená, případně špičatá.

Mýtus č. 3: Muži mají rádi vyholené ženy

Stoupající obliba retro erotických snímků na internetu, kde ženy nejsou vyholené, posílá tento mýtus tam, kam patří. Ne nadarmo se v mužském výrazivu objevil jiný význam slova „bobr“, který není myšlen nijak hanlivě, ale spíše láskyplně. Stejně tak se hodně mužů ozývá a všímá si, když v nových celovečerních filmech z historie mají ženy i vyholená podpaždí – nejenom, že je to anachronimus, ale také se to moc nelíbí. Nohou se však tento mýtus netýká.

Mýtus č. 4: Muži mají rádi dokonalá těla

Ano, skříňky fachmanů možná zdobí plakáty umělohmotných krasavic, často upravených Photoshopem, aby oko nevidělo jediné mateřské znaménko, pihu či jizvu. Ale ve skutečnosti chlapa víc vyrajcuje nějaká nepravidelnost, zvláštnost, která jí tím dodá erotický šmrnc. Pro někoho to může být tuk přetékající z bokovek – znám takové. Jinému se líbí tzv. telecí kolena, jiní ujíždějí na velkých nosech.

Mýtus č. 5: Muži milují nahotu

Řečeno slovy psychologa Jara Křivohlavého: Co na vás má chlapa zajímat, když se na nuda pláži vedle něho válíte celý den nahá, takže vidí vše – a nemá pak co objevovat? Muži rádi dobývají a objevují. Náznaky na ně působí eroticky přitažlivěji než nahota samotná – podněcuje jejich fantazii. Lehké, průhledné šaty, možnost průhledu do výstřihu, to vše nabudí chlapa ze všeho nejvíc. Večer, v intimitě, pak bude mít pocit dobyvatele, až vás a vaše tělo bude pro sebe kousek po kousku objevovat.